Категорія
Новини
Дата

Виробника нафтовидобувного обладнання Weatherford International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Ірландсько-американську компанію Weatherford International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє НАЗК. Компанія продовжує працювати у Росії, сплачувати там податки та забезпечувати технологічні спроможності РФ у нафтовій галузі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Росії Weatherford представлена через ТОВ «Везерфорд Холдингз (Рус)», ТОВ «Везерфорд» та ТОВ «Везерфорт Бизнес Сервис». У 2022 році вони разом сплатили податків до бюджету РФ на понад $15 млн. 
  • Серед партнерів Weatherford у РФ є і нафтова компанія «Роснефть», яка залишається основним замовником її послуг. 
  • Компанія також продовжує імпортно-експортні операції. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року, вона імпортувала товарів до Росії на майже $1,5 млн. Серед них матеріали та запчастини для нафтогазової промисловості (фітінги, клапани, вали, прокладки, пластмасові вироби, підшипники).
  • У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобовʼязання з урахуванням міжнародних санкцій. Компанія успішно перебудувала канали постачання обладнання після накладення санкцій на РФ, замінивши постачальників на російські або інші іноземні компанії.

Контекст

Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання та наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам. 

Компанія працює в Росії 16 років, створила там понад 2500 робочих місць та утримує на території РФ сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування. 

Нещодавно голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що агентство вже внесло у перелік міжнародних спонсорів війни 49 компаній. Найбільше фірм походять із Китаю. Після цього агентство внесло до переліку провідного світового виробника шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut, а також американсько-шведську компанію-виробника зварювального обладнання та матеріалів Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні