Категорія
Новини
Дата

Виробника зварювального обладнання ESAB внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Американсько-шведську компанію-виробника зварювального обладнання та матеріалів Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) внесли до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє НАЗК. Фірма продовжує працювати у РФ та постачає свої товари «Газпрому». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В межах російської програми імпортозаміщення, на заводах компанії виробляють російські та фірмові зварювальні матеріали ESAB, а також електроди, дроти та флюси. 
  • У НАЗК зазначили, що таким чином компанія допомагає РФ справлятися з наслідками накладених на неї санкцій, а також забезпечує технологічні спроможності країни.
  • У червні 2022 року компанія офіційно оголосила про продовження роботи у Росії. У 2023-му ESAB також анонсувала нове високотехнологічне зварювальне обладнання власного виробництва в РФ.
  • З 24 лютого 2022-го по жовтень 2023-го компанія імпортувала до Росії товарів на понад $60 млн. Серед них: матеріали, обладнання, запчастини та інструменти для зварювання з Німеччини, КНР, Угорщини, Південної Кореї, В’єтнаму, Швеції, Австрії, Індії, Туреччини.
  • Торік продукцію під брендом ESAB продовжували постачати через систему державних закупівель. Споживачами продукції цієї компанії є підприємства паливно-енергетичного комплексу РФ: ТОВ «Газпром Метанол», ТОВ «Газпром Трансгаз Грозный» тощо.

Контекст

ESAB здійснює свою діяльність у Росії через ТОВ «Эсаб».

Компанія працює в Росії більш як 20 років та створила там уже понад 6000 робочих місць. ESAB має понад 150 дистрибʼюторів, а також 2 заводи і технологічний центр, який здійснює відпрацювання технологій, навчання та демонстрацію обладнання. 

Нещодавно голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що агентство вже внесло у перелік міжнародних спонсорів війни 49 компаній. Найбільше фірм походять із Китаю. Після цього агентство внесло до переліку провідного світового виробника шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні