Категорія
Новини
Дата

Виробництво бізнесів «Смарт-Холдингу» через війну впало на 50%. У компанії обіцяють відновити зруйновані об'єкти

Через війну сумарне падіння виробництва «Смарт-Холдингу» в металургії, агро та видобутку газу перевищує 50%, проте компанія жива й у майбутньому відновлюватиметься. Про це заявила гендиректорка «Смарт-Холдингу» Юлія Кирʼянова на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пише Інтерфакс-Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У 2021 році гірничо-металургійний комплекс виробив 23,5 млн т сталевої продукції та залізної руди, 80% якої було експортовано, а тепер виробництво впало до близько 8 млн, 6 млн з яких буде експортовано, повідомила Кирʼянова.
  • «Смарт-Холдинг» володіє часткою в «Метінвесті», на два меткомбінати яких у Маріуполі («Азовсталь» та ММК ім. Ілліча) припадало 53% виробництва сталі, але тепер вони зруйновані.
  • У виробництві залізної руди – проблема в блокуванні експортних каналів, тому «Метінвест» не нарощує видобуток, щоб мати можливість експортувати те, що видобуває, наголосила Кирʼянова.
  • Виробництво основних українських експортних культур – кукурудзи та пшениці – може скоротитися відповідно на 54% та 35%. Кирʼянова додала, що агрохолдинг HarvEast з активів групи, що входить до десятки найбільших в Україні, втратив через війну 68% орних земель.
  • Падіння видобутку газу становить 22%. Понад 90% родовищ на сході України та 60% запасів перебувають під прямою загрозою авіаударів. У компанії прогнозують падіння видобування на 17%, до 16 млрд куб. 
  • Водночас гендиректорка «Смарт-Холдингу» сказала, що зберігає оптимізм щодо майбутнього металургійної галузі. За її словами, буде відновлено те, що було зруйновано.

Контекст

«Смарт-Холдинг» – одна з найбільших інвестиційних груп України. Підприємства групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості та енергетики. 

Smart Holding (Cyprus) LTD – топхолдингова компанія групи, яка створена та діє за законодавством Кіпру. Її бенефіціаром є народний депутат Вадим Новинський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні