Категорія
Новини
Дата

SEC схвалила перші спотові ETF на Ethereum

1 хв читання

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) схвалила перші біржові фонди на спотову торгівлю Ethereum, що стало ще однією важливою віхою для прихильників криптовалюти та інвесторів після дебюту біткоїн-ETF на початку цього року, пише Financial Times.

Етер – це власна криптовалюта блокчейну Ethereum і другий за величиною криптовалютний токен у світі після біткоїну з ринковою капіталізацією близько $415 млрд.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • ETF на етеріум, включаючи конвертацію трасту Grayscale Investments вартістю $9,3 млрд і нові запуски від гігантів біткоїн-ETF BlackRock та Fidelity, отримали схвалення SEC у понеділок вдень, а торги мають розпочатися вже у вівторок.
  • Очікується, що на спочатку етер-ETF не залучать стільки активів, як біткоїн-ETF, в які інвестори вклали понад $17 млрд нових коштів за останні шість місяців з моменту їх запуску. 
  • Головний інвестиційний директор спонсора криптофонду Bitwise Метт Хоуган прогнозує, що етеріум-ETF залучать близько $15 млрд за перші 18 місяців на ринку.

Контекст

Інвестиційні компанії, включаючи VanEck, ARK Investment Management, BlackRock Inc. і Fidelity Investments, зацікавлені в запуску Ethereum-ETF на тлі мільярдних інвестицій у Bitcoin-ETF з початку року.

У січні регулятори США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо в біткоїн. BlackRock, Invesco, Fidelity та іншим фондам дозволили розпочати торги з 10 січня.

Схвалення означало рідкісний відступ SEC після боротьби, яка тривала більше 10 років, відколи Тайлер і Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткоїн-ETF у 2013 році. 

Цей крок став знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно $2,6 трлн. Спотовий біткоїн-ETF надав раніше настороженим інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок, відкриваючи нову хвилю капіталу в сектор.

23 травня SEC схвалила створення спотових ETF для інвестицій у другу криптовалюту світу – Ethereum

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд