Категорія
Новини
Дата

Війна за «Корвалол». У «Фармак» заявили, що ще зарано ставити крапку у 20-річній суперечці з «Дарницею»

Фармкомпанія «Фармак» продовжить захист свого права інтелектуальної власності на «Корвалол Corvalolum» із застосуванням усіх національних і міжнародних засобів захисту, в тому числі у Європейському суді з прав людини, йдеться у повідомленні компанії. Напередодні «Дарниця» повідомила, що суд поставив крапку в багаторічній суперечці на її користь.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 18 січня Касаційний господарський суд у складі Верховного суду за касаційною скаргою фармацевтичної фірми «Дарниця» скасував рішення Апеляційної палати Мінекономрозвитку про визнання добре відомим позначення «Корвалол Corvalolum» за АТ «Фармак».
  • Попередньо, Північний апеляційний господарський суд у червні 2022 року у задоволенні позову «Дарниці» в цій справі відмовив повністю, зазначили в компанії.
  • У «Фармак» наголошують, що на сьогодні зарано ставити крапку у багаторічному судовому спорі – найдовшому в історії українського судочинства.
  • «На нашу думку, рішення Верховного суду в даній справі має всі ознаки упередженості та не базується на об’єктивній оцінці всіх доказів у сукупності», – заявили в компанії. 
  • У «Фармак» наголосили, що захищатимуть право інтелектуальної власності на «Корвалол» у міжнародних судах.

Контекст

Раніше «Дарниця» повідомила, що розширена колегія Верховного суду погодилася з аргументами «Дарниці» про незаконність рішення Апеляційної палати Мінекономіки щодо надання торговельній марці «Корвалол Corvalolum» компанії «Фармак» статусу добре відомої, йдеться у повідомленні. У «Дарниці» заявляють, що вердикт суду найвищої інстанції фактично ставить крапку на претензіях «Фармака», оскільки є остаточним і не підлягає оскарженню.

В «Дарниці» заявили, що раніше компанія «Фармак» уже намагалася, проте безуспішно, оскаржити право «Дарниці» на володіння власною маркою «Корвалол-Дарниця» саме на підставі того, що Мінекономіки надало позначенню «Корвалол Corvalolum» статус добре відомої торговельної марки «Фармака». Але того разу Верховний суд також ухвалив рішення на користь «Дарниці», юристи якої наполягали на недопущенні монополії на поширений седативний препарат, та підтвердив право «Дарниці» випускати його під маркою «Корвалол-Дарниця».

Суперечка «Дарниці» та «Фармаку» почалася в 2004 році, коли представники «Фармака» зробили спробу отримати виключні права на виробництво «Корвалолу» в Україні. В 2011 році, а потім у 2019-му суд підтвердив право компанії «Дарниця» на володіння товарним знаком «Корвалол Corvalolum».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні