Категорія
Новини
Дата

Власник Calvin Klein і Tommy Hilfiger вийшов із бізнесу в Росії

Американська компанія Phillips-Van Heusen Corporation (PVH), яка володіє брендами Calvin Klein і Tommy Hilfiger, вийшла з бізнесу у РФ, пише «Коммерсантъ». Місцевий підрозділ передали топменеджеру, який перейменував компанію і, ймовірно, продовжить керувати локальними точками.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Американська PVH у середині серпня вийшла з капіталу російського підрозділу ТОВ «Півіейч Сторс Рус». 
  • За даними видання, новим власником та гендиректором компанії став Денис Щукін, а назва структури змінилася на ТОВ «Ритейл Екселенс». Згідно із профілем у LinkedIn, з 2018 року Щукін обіймає посаду директора роздрібної мережі PVH у Росії. 
  • У Росії корпорація управляла більш ніж 150 магазинами з урахуванням франшизи. «Ритейл Екселенс», ймовірно, продовжить керувати колишніми точками PVH. 

Контекст

Корпорація PVH володіє брендами Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Warnerʼs, Olga та True & Co. У Росії компанія розвивала власну роздрібну мережу магазинів Tommy Hilfiger та Calvin Klein. 

На початку березня 2022 року PVH оголосила про зупинення роботи на російському ринку через вторгнення РФ в Україну. 

У звіті корпорації за першу половину 2023-го сказано, що PVH повністю вийшла з російського бізнесу, включаючи оптові продажі. 

Бренди Tommy Hilfiger та Calvin Klein у Росії також розвиває за франшизою дистрибʼютор BNS Group. За власними даними, ця компанія управляє 11 магазинами Tommy Hilfiger під вивісками TH та TH Legend, а також десятьма точками CK Jeans. 

За даними Financial Times, сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули €100 млрд. Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більше половини припали на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні