Категорія
Новини
Дата

Ворожі ракети зруйнували чотири електричні підстанції на Львівщині

У Львівській області за останні два дні внаслідок ракетних ударів російських окупантів зруйновано чотири електричні підстанції. Про це сказав на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Загалом за останні два дні чотири електричні підстанції на Львівщині зазнали значних руйнувань. Зараз шукаємо шляхи, щоб забезпечити електроживлення області обхідними шляхами», – повідомив Козицький.
  • За його словами, сьогодні відбулися повторні удари по двох енергообʼєктах із тих, по яких ворог влучав і вчора. Йдеться про обʼєкти у Львові та у Львівському районі. Удари завдано орієнтовно о 12 годині.
  • На цих обʼєктах зараз працюють фахівці ДСНС та правоохоронці. Наслідки ударів ще оцінюють, каже голова ОВА. 
  • 30% Львова наразі без світла. «Упродовж доби можливі тимчасові перебої з електро- та водопостачанням. Для швидкого подолання наслідків ударів задіяні всі профільні служби», – наголосив Козицький.
  • Він просить жителів Львівщини зробити запас води, зарядити мобільні телефони й павербанки.

Контекст  

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі, сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

Уряд просить громадян сьогодні в години пік зменшити споживання електроенергії та не вмикати енергомістких приладів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні