Категорія
Новини
Дата

Уряд просить українців сьогодні ввечері не вмикати енергомістких приладів

1 хв читання

Уряд просить громадян сьогодні в години пік зменшити споживання електроенергії та не вмикати енергомістких приладів. Це дуже важливо для стабільної роботи енергосистеми, заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У понеділок, 10 жовтня, через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. Енергетикам та рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів, зазначив премʼєр. 
  • «Але Росія не зупиняється у своїх спробах зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. За даними ДСНС, цієї доби вже зафіксовано 33 обстріли. Ворог продовжує витрачати десятки ракет ціною в сотні мільйонів доларів на те, аби українці день-два побули без світла», – наголосив Шмигаль.
  • Українці 10 жовтня добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%, повідомив премʼєр і подякував усім, хто здійснив свій внесок в енергостабільність країни. 
  • «Сьогодні ми так само будемо просити обмежити споживання електроенергії. Так само в години пік – з 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми», – зазначив Шмигаль.
  • За його словами, також через необхідність відновити пошкоджену критичну інфраструктуру в деяких регіонах застосовується графік відключень електроенергії.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі, сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

Наразі в Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням, аварійних відключень електроенергії поки що не буде, йдеться в повідомленні КМДА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд