Категорія
Новини
Дата

У WhatsApp зʼявляться нові функції конфіденційності

У месенджері WhatsApp, який належить Facebook, з’являться нові функції конфіденційності, одна з них – обмеження можливості зробити скріншот переписки. Про це повідомив засновник Facebook та голова Meta Марк Цукерберг.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До нових функцій конфіденційності входять: керування тим, хто може бачити, коли ви онлайн, вихід з групових чатів без сповіщень всім учасникам, а також заборона знімків екрана після отримання повідомлень. 
  • «Ми будемо продовжувати створювати нові способи захисту ваших повідомлень і зберігати їх конфіденційність і безпеку, як особисті розмови», – зазначив Цукерберг.

Контекст

У лютому 2021 року мали відбутися зміни в умовах користування WhatsApp. Нова політика конфіденційності дає змогу обмінюватися даними з материнською компанією WhatsApp – Facebook. Зокрема, передаватимуться дані про IP-адресу, список контактів або номери телефонів. Крім того, соцмережа отримає доступ до даних про транзакції користувача через Facebook Pay або магазини в WhatsApp.

Однак введення нової політики відклали на три місяці після невдоволення користувачів. WhatsApp заявила, що оновлені умови застосовуватимуться тільки до бізнес-акаунтів для обміну повідомленнями, що дасть змогу компаніям легше підключатися до Facebook. Зрештою, WhatsApp оголосила про зміну політики конфіденційності з 15 травня минулого року. Користувачів, які не погодяться з нею, хотіли позбавити можливості здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення.

Згодом WhatsApp змінила позицію щодо політики конфіденційності. Користувачам, які не погодяться, компанія не обмежуватиме функціональність.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні