Категорія
Новини
Дата

Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами

Найбільше на ринку креативної реклами отримують менеджери, проте залежно від компанії розміри їхньої місячної зарплати можуть різнитись у дев’ять разів – від 27 000 грн до 240 000 грн, свідчать результати дослідження Всеукраїнської рекламної коаліції. Найдорожча послуга – розробка ідеї. Її вартість може різнитись втричі.

Ключові факти 

  • Всеукраїнська рекламна коаліція опитала 20 комунікаційних агенцій щодо зарплат всередині компаній та цін на їхні послуги. Середніх показників на ринку креативної реклами не існує, дійшли висновків у організації.
  • Найменшу зарплату в креативних агенціях отримують фахівці на посаді designer executive: від 10 000 грн до 40 000 грн. Найбільші зарплати можуть отримувати виконавчі директори: максимум на позиції – 240 000 грн на місяць. Водночас мінімальна зарплата для таких топменеджерів у дев’ять разів менша: 27 000 грн на місяць.
  • Великий діапазон зумовлений тим, що в дослідженні брали участь різні за розміром представники ринку – великі мережеві гравці, незалежні агенції, агенції з регіонів. 75% з них – незалежні, 25% – агенції, що належать до локальних та/або міжнародних комунікаційних груп. 
  • Середніх цін рекламних послуг також не існує, пишуть у ВРК. Найдешевше обійдеться розробка банера для медійної кампанії: від 4000 грн до 30 000 грн. Найдорожчою послугою може стати розробка ідеї. Діапазон її вартості становить 800 000 – 1,7 млн грн.  
Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами /Фото 1
Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Раніше ВРК визначила найкраще креативне агентство сезону 2022–2023. Серед 47 креативних агенцій, що увійшли до рейтингу, найкращою визнали Saatchi & Saatchi Ukraine. Серед п’яти найкращих – Leo Burnett Ukraine, Postmen, ANGRY agency та Bickerstaff.734.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні