Категорія
Новини
Дата

Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами

1 хв читання

Найбільше на ринку креативної реклами отримують менеджери, проте залежно від компанії розміри їхньої місячної зарплати можуть різнитись у дев’ять разів – від 27 000 грн до 240 000 грн, свідчать результати дослідження Всеукраїнської рекламної коаліції. Найдорожча послуга – розробка ідеї. Її вартість може різнитись втричі.

Ключові факти 

  • Всеукраїнська рекламна коаліція опитала 20 комунікаційних агенцій щодо зарплат всередині компаній та цін на їхні послуги. Середніх показників на ринку креативної реклами не існує, дійшли висновків у організації.
  • Найменшу зарплату в креативних агенціях отримують фахівці на посаді designer executive: від 10 000 грн до 40 000 грн. Найбільші зарплати можуть отримувати виконавчі директори: максимум на позиції – 240 000 грн на місяць. Водночас мінімальна зарплата для таких топменеджерів у дев’ять разів менша: 27 000 грн на місяць.
  • Великий діапазон зумовлений тим, що в дослідженні брали участь різні за розміром представники ринку – великі мережеві гравці, незалежні агенції, агенції з регіонів. 75% з них – незалежні, 25% – агенції, що належать до локальних та/або міжнародних комунікаційних груп. 
  • Середніх цін рекламних послуг також не існує, пишуть у ВРК. Найдешевше обійдеться розробка банера для медійної кампанії: від 4000 грн до 30 000 грн. Найдорожчою послугою може стати розробка ідеї. Діапазон її вартості становить 800 000 – 1,7 млн грн.  
Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами /Фото 1
Оклад топменеджера – до 240 000 грн, вартість ідеї – до 1,7 млн грн. Всеукраїнська рекламна коаліція дослідила ціни та зарплати на ринку креативної реклами /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Раніше ВРК визначила найкраще креативне агентство сезону 2022–2023. Серед 47 креативних агенцій, що увійшли до рейтингу, найкращою визнали Saatchi & Saatchi Ukraine. Серед п’яти найкращих – Leo Burnett Ukraine, Postmen, ANGRY agency та Bickerstaff.734.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні