За київський «Електронмаш» готові віддати понад 120 млн грн. ФДМУ провів приватизаційний конкурс /Фонд державного майна України
Категорія
Новини
Дата

За київський «Електронмаш» готові віддати понад 120 млн грн. ФДМУ провів приватизаційний конкурс

Фонд державного майна України

Аукціон із приватизації майнового комплексу держпідприємства «Електронмаш» у Києві відбувся, фінальна ставка сягнула 121 млн грн, повідомляє Фонд державного майна.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що окрім переможної ставки покупець повинен сплатити ПДВ – 24,2 млн грн та понад 23 млн грн боргів підприємства перед працівниками та держбюджетом.
  • У торгах взяли участь шість підприємців. Фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі.
  • Найвищу ставку запропонувала компанія «Інком рент», яка тепер має 20 робочих днів на сплату вартості лота.
  • Стартова ціна становила 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

Контекст

За радянських часів «Електронмаш» виробляв електронно-обчислювальну техніку, прилади живлення для міського електротранспорту та побутові лічильники газу. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС на потужностях заводу випускали електронні плати дистанційного управління технікою для ліквідації наслідків аварії. З часів незалежності підприємство виробляло контрольно-касові апарати.

У листопаді 2021 року ФДМ провів перший приватизаційний конкурс з продажу «Електронмашу». Зруйновані будівлі, занедбана територія та величезні борги – так колишній голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко тоді описував типове держпідприємство, яке перебуває на балансі фонду. «Електронмаш» – один із яскравих представників подібних підприємств. З пропозицією 970 млн грн конкурс виграло ТОВ «Лортен Груп», але через відмову покупця підписувати договір аукціон був визнаний таким, що не відбувся.

На повторних торгах у січні 2022 року ТОВ «Український імідж» запропонувало за «Електронмаш» 430 млн грн. Цей аукціон також був визнаний таким, що не відбувся.

На території «Електронмашу» розташовані 36 обʼєктів нерухомості. Серед них – цехи та адмінбудівлі. На балансі «Електронмашу» – 31 транспортний засіб і база відпочинку в селі Соколівка Чернігівської області. У 2022 році «Електронмаш» отримав 8,2 млн грн збитків

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні