За київський «Електронмаш» готові віддати понад 120 млн грн. ФДМУ провів приватизаційний конкурс /Фонд державного майна України
Категорія
Новини
Дата

За київський «Електронмаш» готові віддати понад 120 млн грн. ФДМУ провів приватизаційний конкурс

1 хв читання

Фонд державного майна України

Аукціон із приватизації майнового комплексу держпідприємства «Електронмаш» у Києві відбувся, фінальна ставка сягнула 121 млн грн, повідомляє Фонд державного майна.

Ключові факти

  • Зазначається, що окрім переможної ставки покупець повинен сплатити ПДВ – 24,2 млн грн та понад 23 млн грн боргів підприємства перед працівниками та держбюджетом.
  • У торгах взяли участь шість підприємців. Фінальна ставка на аукціоні зросла майже вдвічі.
  • Найвищу ставку запропонувала компанія «Інком рент», яка тепер має 20 робочих днів на сплату вартості лота.
  • Стартова ціна становила 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

Контекст

За радянських часів «Електронмаш» виробляв електронно-обчислювальну техніку, прилади живлення для міського електротранспорту та побутові лічильники газу. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС на потужностях заводу випускали електронні плати дистанційного управління технікою для ліквідації наслідків аварії. З часів незалежності підприємство виробляло контрольно-касові апарати.

У листопаді 2021 року ФДМ провів перший приватизаційний конкурс з продажу «Електронмашу». Зруйновані будівлі, занедбана територія та величезні борги – так колишній голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко тоді описував типове держпідприємство, яке перебуває на балансі фонду. «Електронмаш» – один із яскравих представників подібних підприємств. З пропозицією 970 млн грн конкурс виграло ТОВ «Лортен Груп», але через відмову покупця підписувати договір аукціон був визнаний таким, що не відбувся.

На повторних торгах у січні 2022 року ТОВ «Український імідж» запропонувало за «Електронмаш» 430 млн грн. Цей аукціон також був визнаний таким, що не відбувся.

На території «Електронмашу» розташовані 36 обʼєктів нерухомості. Серед них – цехи та адмінбудівлі. На балансі «Електронмашу» – 31 транспортний засіб і база відпочинку в селі Соколівка Чернігівської області. У 2022 році «Електронмаш» отримав 8,2 млн грн збитків

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні