Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна втретє спробує продати напівзруйнований столичний «Електронмаш»

1 хв читання

Фонд держмайна 29 травня проведе в системі «Прозорро.Продажі» онлайн-аукціон з приватизації майнового комплексу держпідприємства «Електронмаш» (Київ). Стартова ціна – 61,3 млн грн (без урахування ПДВ), йдеться у повідомленні фонду. 

Ключові факти

  • На території «Електронмашу» розташовані 36 обʼєктів нерухомості. Серед них – цехи та адмінбудівлі. 
Фонд держмайна втретє спробує продати напівзруйнований столичний «Електронмаш» /Фото 1
  • На балансі «Електронмашу» – 31 транспортний засіб і база відпочинку в селі Соколівка Чернігівської області.
  • Підприємство має прострочену кредиторську заборгованість майже 21,4 млн грн. У 2022 році «Електронмаш» отримав 8,2 млн грн збитку, у 2021-му – 24 млн грн, у 2020 році – 10,9 млн грн.
  • На підприємстві скорочується кількість працівників. Якщо в 2020 році на «Електронмаші» працювали 175 співробітників, то в 2021-му – вже 149, а в 2022 році – 127.

Контекст

За радянських часів «Електронмаш» виробляв електронно-обчислювальну техніку, прилади живлення для міського електротранспорту та побутові лічильники газу. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС на потужностях заводу випускали електронні плати дистанційного управління технікою для ліквідації наслідків аварії. В часи незалежності підприємство виробляло контрольно-касові апарати.

У листопаді 2021 року ФДМ провів перший приватизаційний конкурс з продажу «Електронмашу». Зруйновані будівлі, занедбана територія та величезні борги – так колишній голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко тоді описував типове держпідприємство, яке перебуває на балансі фонду. «Електронмаш» – один із яскравих представників подібних підприємств. З пропозицією 970 млн грн конкурс виграло ТОВ «Лортен Груп», але через відмову покупця підписувати договір аукціон був визнаний таким, що не відбувся.

На повторних торгах у січні 2022 року ТОВ «Український імідж» запропонувало за «Електронмаш» 430 млн грн. Цей аукціон також був визнаний таким, що не відбувся.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні