Валерій Залужний /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Залужний погодився на демобілізацію військових через 36 місяців, але назвав умови

Валерій Залужний Фото Getty Images

Військове керівництво погодилося на демобілізацію військовослужбовців через 36 місяців, але за умов, що не буде загострення на фронті і цих людей буде ким замінити. Про це сказав на брифінгу головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Перший фактор це те, що не буде загострень на фронті, і друге – що цих людей через 36 місяців буде ким замінити, заявив Залужний. 
  • За його словами, уряд який взявся реалізувати цей закон (законопроєкт про удосконалення мобілізації. – Ред.), розуміє, які у держави можливості. 
  • «36 місяців – це аж 2025 рік. У нас буде достатньо часу, щоб підготувати людський ресурс для заміни», – вважає головнокомандувач ЗСУ. 
  • Водночас за його словами, щоб ситуація не вплинула на фронт, уряд має активізувати процес призову вже в наступному році.

Контекст

На пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових надійшла пропозиція додатково мобілізувати 450 000–500 000 людей.

За словами президента, ця цифра є «дуже серйозною», і йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок. Це питання людей, справедливості, обороноздатності та фінансів, наголосив він. Президент заявив, що мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд грн.

Коментуючи цю заяву президента, Залужний пояснив, що військове командування не подавало запиту на конкретну цифру мобілізованих. «Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік. Вона враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати в 2024 році», – зазначив Залужний. 

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради два законопроєкти: про удосконалення мобілізації та військового обліку №10378 і про посилення відповідальності за військові порушення №10379.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні