Валерій Залужний /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Залужний прокоментував заяву Зеленського про запит на мобілізацію 450 000 – 500 000 українців

Валерій Залужний Фото Getty Images

Військове командування не подавало запиту на конкретну цифру мобілізованих. Про це сказав на брифінгу головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, коментуючи заяву президента Володимира Зеленського про запит на мобілізацію 450 000 – 500 000 українців.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Залужний пояснив, що військове командування на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але запиту на конкретну цифру мобілізованих не подавало.
  • «Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік. Вона враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати в 2024 році», – зазначив Залужний. 
  • Головнокомандувач наголосив, що озвучувати цифри, які стосуються кожного цих показників він не може, оскільки це військова таємниця.

Контекст

На пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450 000–500 000 людей.

За словами президента, ця цифра є «дуже серйозною», і йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок. Це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів, наголосив він. Президент заявив, що мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд грн.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради два законопроєкти: про удосконалення мобілізації і військового обліку №10378 та про посилення відповідальності за військові порушення №10379.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні