Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

Політичне питання. Український бізнес поки не поспішає залучати мігрантів, попри помітну кадрову кризу. Чому? Forbes опитав два десятки компаній з агросектору, будівництва, логістики та інших індустрій

6 хв читання

Мігранти /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

«Як завезти мігрантів і скільки це коштує»? П’ять подібних запитів отримала нещодавно рекрутингова компанія Lugera за один тиждень Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Український бізнес поки не поспішає розв’язувати проблему нестачі кадрів залученням трудових мігрантів з Азії й Африки. Це не масове явище. Одна з головних причин, яка заважає бізнесу, – відсутність державної позиції. Чому держава Україна побоюється «будівельників з Індії»

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

«Як завезти мігрантів і скільки це коштує»? П’ять подібних запитів отримала нещодавно рекрутингова компанія Lugera за один тиждень. «Цікавився системний і великий бізнес. Усі топ-3 за розмірами у своєму сегменті», – каже її директорка Анастасія Шевченко. Працівники були потрібні будівельній і агропромисловій компанії, виробнику харчових продуктів, а також міжнародній логістичній компанії.

Дефіцит професійних кадрів у квітні 2024-го відчували 74% компаній в Україні, йдеться у дослідженні ринку праці, проведеному Європейською Бізнес Асоціацією (ЕВА). За перші два роки великої війни в Україні на 13% (до 13,3 млн) скоротилася кількість зайнятого населення, свідчать дані дослідження Центру соцреформ та Інституту демографії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд