Категорія
Новини
Дата

ТРЦ Ocean Plaza у Києві відкриють 11 серпня. Його планували націоналізувати через російських співвласників

Один із найбільших ТРЦ Києва Ocean Plaza відновлює роботу з 11 серпня, йдеться в повідомленні до орендарів. З кінця лютого ТРЦ не працював через невизначеність із російськими власниками та загрозу націоналізації. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Просимо здійснити підготовку приміщень до вищезазначеної дати», – йдеться в листі.
  • Про порядок проведення робіт та ввезення чи вивезення товару орендарів повідомлять додатково.

Контекст

Ocean Plaza не працює повноцінно з кінця лютого. Донедавна в ТРЦ працював лише нульовий поверх, де міститься гіпермаркет «Ашан», а також кілька магазинів. Згодом «Ашан» заявив, що закриває магазин в Ocean Plaza. У пресслужбі гіпермаркету повідомили, що їх попросила закритися адміністрація Ocean Plaza.

Російська «ТПС Недвижимость» купила Ocean Plaza в 2012 році в забудовника обʼєкта – компанії Василя Хмельницького та Андрія Іванова. Одна з власників російської компанії – Лілія Ротенберг, донька наближеного до Володимира Путіна російського олігарха Аркадія Ротенберга. 

В Офісі президента ще в березні розглядали питання націоналізації Ocean Plaza, розповів Forbes на умовах анонімності юрист, який консультує ОП. 

Топменеджер одного з магазинів, який працює в Ocean Plaza, на умовах анонімності розповідав Forbes, що керуючі обʼєктом пояснювали довгий простій високою вакантністю. До війни ТРЦ був майже на 100% заповнений орендарями, зазначала директорка консалтингової компанії «Українська торгова гільдія» Євгенія Локтіонова. За словами колишнього директора столичного ТРЦ, 60% із них відмовилися працювати в компанії з російським корінням. 

Чистий дохід Інвестиційного союзу «Либідь», юрособи, що володіє торговими марками Ocean Plaza, у 2020-му, за даними YouControl, становив 832 млн грн, у 2019-му – майже 1,3 млрд грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні