Категорія
Компанії
Дата

NEXT 250. Forbes Ukraine шукає нові імена в бізнесі. Чому це дійсно важливо, розповідає головред Борис Давиденко

NEXT 250. Forbes Ukraine шукає нові імена в бізнесі. Чому це дійсно важливо, розповідає головред Борис Давиденко /Колаж - Forbes Ukraine

Колаж - Forbes Ukraine

Forbes Ukraine запускає проєкт – NEXT 250. Мета – знайти та опублікувати перелік із 250 малих і середніх перспективних українських компаній з чудовими шансами за кілька років потрапити на вершину бізнес-ландшафту України. Чим важливий цей проєкт для підприємців зараз та майбутнього країни, пояснює головред Forbes Ukraine Борис Давиденко

Кілька тижнів тому перспективна журналістка не пішла до нас працювати з аргументацією: зараз важливіше писати про війну та на соціальні теми (людські трагедії), мовляв, бізнес зачекає. 

Це мене дуже засмутило. 

Ця молода дівчина транслює мейнстрим журналістів нового покоління: корупція, політика, соціалка – важливі речі, а бізнес – щось «мутне», не дуже цікаве й для країни не надважливе. Не вірите, зайдіть на будь-яку кафедру журналістики та проведіть опитування студентів.  

У мене немає лінійки, щоб виміряти важливість тем й корисність журналістів (усі, хто добре робить свою роботу, – корисні). Але я знаю на 100% – якщо в Україні не буде потужного малого, середнього та великого бізнесу (читай – економіки), то не буде ні якісної освіти, ні медицини, достойної ветеранів, ні гідної старості й за великим рахунком – справедливого та розвинутого суспільства теж. 

У найкращому випадку – хронічно бідна держава, з карго-культом інституцій, фасадом схожих на європейські, з якої втікають 90% талановитих, розумних людей.  

Тому я завзято працюю у виданні Forbes Ukraine. Без зайвої скромності, Forbes – дієвий інструмент підприємця. Ми слухаємо, вивчаємо, допомагаємо, іноді вчимо бізнес; популяризуємо підприємництво в Україні. 

Війна – привід подвоїти зусилля. Якщо підприємці не адаптуються до надскладних умов, відбудовувати країну буде суттєво складніше. 

Наш новий проєкт – NEXT 250 – для підтримки найвразливіших, з моєї точки зору, підприємців зараз: малого та середнього бізнесу. 

У деяких із них розбомблені склади, цехи, офіси; їхні клієнти поїхали; у підприємців часом немає застави для кредитів; їм не просто адаптувати продукт-послугу під європейський ринок. А незчисленні БЕБ, митниця, СБУ, ГПУ, ДБР, податкова, поліція, фінмоніторинг, «санепідем» й ще казна-хто посилили тиск на бізнес, прикриваючись «військовою необхідністю».

Ми знайдемо й опублікуємо перелік 250 малих і середніх перспективних компаній, у яких чудові шанси за 3-5-7 років потрапити на вершину українського бізнес-ландшафту. 

Мета проєкту – NEXT 250 – показати, що український МСБ – це не ФОП-оптимізація, контрабанда та «нал-обнал». Це креативні, сучасні, сміливі компанії, які не зупиняються перед, здавалося б, невирішуваними труднощами. 

І динамічний бізнес є не тільки в Києві й містах мільйонниках, а в усіх регіонах України. 

Ми прагнемо, щоб NEXT 250 став «настільною книгою» інвесторів (допоможемо Horizon Capital інвестувати «свіжі» $254 млн) і оберегом від необґрунтованих зазіхань натовпу перевіряльників (ми на звʼязку зі своїми героями й готові висвічувати їхні проблеми).

Ви – підприємець (або знаєте таких), у вашої компанії виторг від 10 млн грн до 1 млрд грн, й він динамічно зростає останні три-чотири роки (з поправкою на війну), подавайтеся

Країна повинна знати й цінувати своїх героїв бізнесу. Майбутнє створюєте ви. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні