Категорія
Компанії
Дата

NEXT 250. Forbes Ukraine шукає нові імена в бізнесі. Чому це дійсно важливо, розповідає головред Борис Давиденко

2 хв читання

NEXT 250. Forbes Ukraine шукає нові імена в бізнесі. Чому це дійсно важливо, розповідає головред Борис Давиденко /Колаж - Forbes Ukraine

Колаж - Forbes Ukraine

Forbes Ukraine запускає проєкт – NEXT 250. Мета – знайти та опублікувати перелік із 250 малих і середніх перспективних українських компаній з чудовими шансами за кілька років потрапити на вершину бізнес-ландшафту України. Чим важливий цей проєкт для підприємців зараз та майбутнього країни, пояснює головред Forbes Ukraine Борис Давиденко

Кілька тижнів тому перспективна журналістка не пішла до нас працювати з аргументацією: зараз важливіше писати про війну та на соціальні теми (людські трагедії), мовляв, бізнес зачекає. 

Це мене дуже засмутило. 

Ця молода дівчина транслює мейнстрим журналістів нового покоління: корупція, політика, соціалка – важливі речі, а бізнес – щось «мутне», не дуже цікаве й для країни не надважливе. Не вірите, зайдіть на будь-яку кафедру журналістики та проведіть опитування студентів.  

У мене немає лінійки, щоб виміряти важливість тем й корисність журналістів (усі, хто добре робить свою роботу, – корисні). Але я знаю на 100% – якщо в Україні не буде потужного малого, середнього та великого бізнесу (читай – економіки), то не буде ні якісної освіти, ні медицини, достойної ветеранів, ні гідної старості й за великим рахунком – справедливого та розвинутого суспільства теж. 

У найкращому випадку – хронічно бідна держава, з карго-культом інституцій, фасадом схожих на європейські, з якої втікають 90% талановитих, розумних людей.  

Тому я завзято працюю у виданні Forbes Ukraine. Без зайвої скромності, Forbes – дієвий інструмент підприємця. Ми слухаємо, вивчаємо, допомагаємо, іноді вчимо бізнес; популяризуємо підприємництво в Україні. 

Війна – привід подвоїти зусилля. Якщо підприємці не адаптуються до надскладних умов, відбудовувати країну буде суттєво складніше. 

Наш новий проєкт – NEXT 250 – для підтримки найвразливіших, з моєї точки зору, підприємців зараз: малого та середнього бізнесу. 

У деяких із них розбомблені склади, цехи, офіси; їхні клієнти поїхали; у підприємців часом немає застави для кредитів; їм не просто адаптувати продукт-послугу під європейський ринок. А незчисленні БЕБ, митниця, СБУ, ГПУ, ДБР, податкова, поліція, фінмоніторинг, «санепідем» й ще казна-хто посилили тиск на бізнес, прикриваючись «військовою необхідністю».

Ми знайдемо й опублікуємо перелік 250 малих і середніх перспективних компаній, у яких чудові шанси за 3-5-7 років потрапити на вершину українського бізнес-ландшафту. 

Мета проєкту – NEXT 250 – показати, що український МСБ – це не ФОП-оптимізація, контрабанда та «нал-обнал». Це креативні, сучасні, сміливі компанії, які не зупиняються перед, здавалося б, невирішуваними труднощами. 

І динамічний бізнес є не тільки в Києві й містах мільйонниках, а в усіх регіонах України. 

Ми прагнемо, щоб NEXT 250 став «настільною книгою» інвесторів (допоможемо Horizon Capital інвестувати «свіжі» $254 млн) і оберегом від необґрунтованих зазіхань натовпу перевіряльників (ми на звʼязку зі своїми героями й готові висвічувати їхні проблеми).

Ви – підприємець (або знаєте таких), у вашої компанії виторг від 10 млн грн до 1 млрд грн, й він динамічно зростає останні три-чотири роки (з поправкою на війну), подавайтеся

Країна повинна знати й цінувати своїх героїв бізнесу. Майбутнє створюєте ви. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні