Категорія
Новини
Дата

Horizon Capital залучив $254 млн для інвестицій в український бізнес

Фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV) від американської інвесткомпанії Horizon Capital залучив $254 млн, ідеться у релізі. Проміжний етап закриття фонду відбувся у пʼятницю, 28 квітня, в Києві.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Таким чином компанія перевищила свою мету залучити $250 млн. У Horizon Capital зафіксували високий рівень зацікавлення інвесторів можливостями у технологічних та експортоорієнтованих компаніях, зокрема в секторах легкої та харчової промисловості, сфері інноваційних споживчих товарів, фінтеху тощо. 
  • У компанії очікують, що інвестиції фонду сприятимуть стійкості України та її економічному зростанню завдяки, зокрема, створенню нових робочих місць, розширенню бази оподаткування, збільшенню доступу до капіталу для малого та середнього бізнесу та сприянню гендерній рівності. 
  • «Для деяких міжнародних інвесторів HCGF IV став першою інвестицією в Україну з початку повномасштабного вторгнення та відкриває шлях для мільярдів доларів фінансування ще багатьох достойних проєктів у країні», – повідомила засновниця та головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

Контекст

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням $1,4 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у RozetkaAjax SystemsGenesis, Biopharma, MakeUp та інші відомі українські бізнес-проєкти.

26 вересня 2022 року інвесткомпанія Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Фонд отримав $125 млн, а у першому півріччі Horizon Capital планував подвоїти обсяг фонду, розповідала Forbes головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

28 квітня у ЄБРР повідомили, що, коли фонд HCGF IV був запущено у вересні минулого року, ЄБРР виділив до $40 млн.

Інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із більш як 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні