Категорія
Новини
Дата

Агрохолдинг МХП достроково викупив облігації на $150 млн за ціною 85% від номіналу

Агрохолдинг МХП Юрія Косюка 10 листопада проводить розрахунки з учасниками тендера на викуп своїх єврооблігацій з погашенням 10 травня 2024 року за 85% від номіналу. Загалом власники цінних паперів подали заявки на суму $150,79 млн із загальної суми випуску $500 млн, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • МХП продовжив початкові терміни тендера та викупу майже на два тижні, але нових заявок на продаж євробондів з дисконтом не надійшло.
  • Після завершення терміну (9 жовтня) викупу облігацій за 85% номіналу нових заявок за ціною викупу 75% номіналу не надходило, йдеться у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі.
  • Облігації, придбані в межах тендерної пропозиції, буде анульовано.

МХП

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

МХП посідав восьме місце рейтингу «100 найбільших приватних компаній України» за 2021 рік, який склав Forbes. Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 000. Торгові марки МХП – «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський».

Агрохолдинг за перше півріччя 2023 року отримав чистий прибуток $67 млн порівняно зі збитком $89 млн у першому півріччі 2022-го, а його виручка зросла на 35% – до $1 млрд 555 млн.

Контекст

На початку жовтня повідомлялося, що пропозицію МХП про викуп за 85% від номіналу єврооблігацій на $500 млн із погашенням у травні 2024 року прийняли власники євробондів на загальну номінальну суму $150,8 млн, або приблизно 30,2% від непогашеної сукупної суми облігацій. 

У пропозиції про викуп МХП зазначив, що до 9 жовтня приймає заявки за ціною 85% від номіналу, а пізніше – за 75% від номіналу. Агрохолдинг також повідомив, що досяг принципової угоди з низкою міжнародних фінансових інститутів та організацій розвитку (МФІ) про укладення кредитних угод на загальну суму до $400 млн, надходження від яких можуть бути використані для викупу. 

Пізніше стало відомо, що одним із таких МФІ на суму $100 млн виступає Європейський банк реконструкції та розвитку.

Оголошення про викуп призвело до зростання котирувань євробондів МХП із купоном 7,75% і погашенням у 2024 році з 67,96% номіналу до 83,37% від номіналу, і близько цього рівня вони котируються й донині, свідчать дані Франкфуртської фондової біржі.

Наприкінці жовтня МХП домовився про залучення кредитів на загальну суму $480 млн від IFC з групи Світового банку, ЄБРР і Корпорації міжнародного фінансування США (DFC). Ці кошти компанія планувала витратити на рефінансування боргу і підтримку поточної діяльності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні