Категорія
Новини
Дата

Акції Virgin Galactic подорожчали на 47%. Космічна компанія оголосила дати комерційних польотів

У пʼятницю, 16 червня, акції космічної компанії Virgin Galactic подорожчали на 47% на тлі новин про заплановані на кінець червня комерційні польоти, пише Business Insider

Ключові факти

  • Після відкриття ринку акції підскочили до $5,97 за штуку, а потім скоригувалися до $5,5, що на 36% більше, ніж днем раніше. 
  • Напередодні Virgin Galactic оголосила дати перших комерційних суборбітальних польотів. Вони заплановані на 27 та 30 червня 2023 року. Ще один запланований на серпень. У польоті братимуть участь три члени екіпажу італійських військово-повітряних сил, вони проведуть дослідження в умовах мікрогравітації.
  • За даними Wall Street Journal, квиток на корабель коштував $450 000.

Контекст

Перший пілотований суборбітальний запуск Virgin Galactic відбувся у липні 2021 року. На борту корабля був співзасновник компанії Річард Бренсон. Після цього компанія кілька разів відкладала перший комерційний запуск та проводила лише тестові польоти. 

Virgin Galactic анонсувала перший комерційний суборбітальний політ у травні 2023 року.

У квітні 2023-го ще одна космічна компанія Річарда Бренсона Virgin Orbit, яка займалася космічними запусками вантажів, подала заяву про банкрутство в США. Це сталося після невдалого запуску компанії на початку 2023 року та звільнення 85% штату. Компанія розпродала активи на аукціоні в травні 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні