Meta може скоротити ще кілька тисяч робочих місць після звільнення 11 000 працівників у листопаді – WP /Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Meta може скоротити ще кілька тисяч робочих місць після звільнення 11 000 працівників у листопаді – WP

Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Материнська компанія Facebook Meta готується до нової хвилі скорочень робочих місць, пише The Washington Post. Meta розробляє плани щодо зниження ієрархії компанії в межах зусиль з реорганізації та скорочення, які можуть торкнутися тисяч працівників.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Meta планує висунути деяких лідерів на посади нижчого рівня без прямих підлеглих, каже джерело. Деякі інформатори всередині Meta очікують, що співробітники, чия посада буде змінена, зрештою звільняться, що за замовчуванням призведе до скорочення робочої сили компанії.
  • За словами джерела, окрім націлювання на менеджерів, компанія також розглядає більш традиційні скорочення, зокрема скорочення деяких проєктів і робочих місць. Ці зусилля, спрямовані на підрозділи компанії та по всьому світу, можуть відбутися не за один день, але, найімовірніше, найближчими місяцями вони будуть розгорнуті по всій компанії.
  • Скорочення робочих місць відбулося після того, як Цукерберг спробував запевнити робітників у тому, що він «не чекає на нові звільнення» після того, як компанія скоротила 11 000 робочих місць – приблизно 13% своєї робочої сили – у листопаді. 
  • У той час Цукерберг сказав співробітникам, які залишилися, що компанія зробила суттєве скорочення, щоб «звести до мінімуму ймовірність таких масових звільнень у найближчому майбутньому».
  • Але раніше цього місяця Цукерберг проголосив 2023 рік «роком ефективності», пообіцявши інвесторам, що він скоротить середній менеджмент і прискорить процес прийняття рішень у компанії, натякнувши на можливість подальших скорочень.
  • За словами джерела, керівники Meta оцінюють найдешевший спосіб виконання найнеобхідніших завдань. Очікується, що скорочення непропорційно сильно вплинуть на працівників, які не займають інженерних посад, додали вони, і керівники будуть використовувати широкий спектр факторів, включаючи рейтинги продуктивності, посадові обовʼязки та компенсацію, щоб визначити місця для скорочення.
  • Крім скорочення робочої сили, Meta також перетасовує своїх найвищих керівників. 

Контекст

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Останні зусилля Meta зі скорочення витрат є частиною ширшої хвилі технологічних компаній, які скоротили робочі місця в останні місяці. Минулого місяця Alphabet, материнська компанія Google, оголосила про скорочення 12 000 робочих місць, що становить близько 6% її робочої сили. Microsoft також недавно оголосила про скорочення 10 000 співробітників, тоді як Amazon заявила про скорочення 18 000 співробітників.

Бізнес Meta, заснований на рекламі, особливо постраждав від постійного потоку економічних проблем. Деякі цифрові рекламодавці скоротили витрати, оскільки інфляція продовжує створювати нестабільність на ринку, а компанія переоцінила майбутнє зростання ринку електронної комерції. Meta також постраждала, коли Apple ввела нові обмеження конфіденційності, які змусили виробників додатків явно просити користувачів відстежувати їхню онлайн-активність, що завдало шкоди здатності гіганта соціальних мереж пропонувати цільову рекламу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні