Категорія
Новини
Дата

Американські індекси Nasdaq та S&P 500 досягли рекордних максимумів. Подробиці

Технологічний зведений індекс Nasdaq та S&P 500 побили рекорди у четвер, пише CNN. Індекс Nasdaq закрився на новому максимумі 16 091,92, що приблизно на 35 пунктів вище за його останній максимум, досягнутий у листопаді 2021 року, перш ніж Федеральна резервна система почала підвищувати ставки.

Ключові факти

  • Тим часом індекс S&P 500 додав 0,5% та закрився на новому максимумі 5096,27. Промисловий індекс Dow Jones завершив день трохи вищим, піднявшись на 47 пунктів, або 0,1%.
  • Напередодні акції виробників чипів та компаній у галузі штучного інтелекту різко зросли.
  • Також буму індексів допомогли дані щодо інфляції. Згідно з інформацією Міністерства торгівлі США, опублікованою у четвер, індекс споживчих витрат на особисте споживання зріс на 2,4% за 12 місяців, які закінчилися в січні, що є уповільненням порівняно зі зростанням на 2,6% у грудні.
  • Ця новина зʼявилася у той час, коли ФРС утримує відсоткові ставки на 23-річному максимумі і, схоже, не поспішає знижувати їх найближчим часом.
  • Тим часом ринки завершили лютий на високій ноті. Індекс S&P 500 за місяць зріс на 5,2%, індекс Dow виріс на 2,2%, а індекс Nasdaq додав 6,1%.
  • Цього року індекс Nasdaq Composite збільшився приблизно на 7,2%. Техноорієнтований індекс підскочив на 43% у 2023 році.

Контекст

22 лютого акції Nvidia зросли на 16% після виходу фінзвіту компанії. Зростання капіталізації на $277 млрд стало найбільшим денним зростанням на Волл-стріт в історії. Квартальний звіт виробника мікросхем перевершив очікування і відновив оптимізм щодо штучного інтелекту.

Одноденне зростання вартості акцій Nvidia на фондовому ринку стало найбільшим в історії Волл-стріт, легко побивши рекорд Meta Platforms у $196 млрд від 2 лютого, після того як материнська компанія Facebook оголосила про свої перші дивіденди і опублікувала хороші результати.

У 2024 році акції Nvidia зросли на 58%, що становить понад чверть зростання індексу S&P 500 з початку року. Цього тижня акції Nvidia обійшли акції Tesla і стали найбільш торгованими на Волл-стріт. Nvidia, яка контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів штучного інтелекту, повідомила про зростання виручки у четвертому кварталі більш ніж утричі порівняно з показниками минулого року, до $22,1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні