Ринкова капіталізація Nvidia за день зросла на рекордні $277 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ринкова капіталізація Nvidia за день зросла на рекордні $277 млрд

Getty Images

Акції Nvidia у четвер, 22 лютого, зросли на 16% після виходу фінзвіту компанії. Зростання капіталізації на $277 млрд стало найбільшим денним зростанням на Волл-стріт в історії, пише Reuters. Квартальний звіт виробника мікросхем перевершив очікування і відновив оптимізм щодо штучного інтелекту.

Ключові факти

  • Акції компанії злетіли на 16,4% і закрилися на рівні $785,38, що стало рекордним показником закриття, піднявши її ринкову капіталізацію до $1,96 трлн.
  • Звіт компанії показав, що попит на її спеціалізовані чипи, що використовуються в обчисленнях штучного інтелекту, продовжує випереджати прогнози аналітиків. 
  • Результати каліфорнійської компанії дали новий імпульс глобальному ралі акцій технологічних компаній, повʼязаних зі штучним інтелектом, що привело до зростання індексу S&P 500, європейського STOXX 600 та японського Nikkei до рекордних максимумів.

Контекст

Одноденне зростання вартості акцій Nvidia на фондовому ринку стало найбільшим в історії Волл-стріт, легко побивши рекорд Meta Platforms у $196 млрд від 2 лютого після того, як материнська компанія Facebook оголосила про свої перші дивіденди і опублікувала гарні результати.

Завдяки цьому успіху Nvidia стала третьою за вартістю компанією на фондовому ринку США, випередивши Amazon.com та Alphabet. Microsoft і Apple, які оцінюються в $3,06 трлн і $2,85 трлн відповідно, є двома найдорожчими компаніями Волл-стріт.

У 2024 році акції Nvidia зросли на 58%, що становить понад чверть зростання індексу S&P 500 з початку року. Цього тижня акції Nvidia обійшли акції Tesla і стали найбільш торгованими на Волл-стріт

Nvidia, яка контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів штучного інтелекту, повідомила про зростання виручки у четвертому кварталі більш ніж утричі порівняно з минулим роком, до $22,1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні