Категорія
Новини
Дата

АРМА збирається передати мережу АЗС Glusco в управління «Укрнафті»

Агентство з розшуку та менеджменту активів запропонувало передати мережу АЗС Glusco в управління АТ «Укрнафта» за особливою процедурою, повідомляє пресслужба АРМА. В установі додали, що Міненерго підтримало цю ініціативу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Керівник АРМА Олена Дума зазначила, що в майбутньому договорі буде зафіксовано низку умов:

  • мінімальна сума щомісячних надходжень до бюджету – 5 млн грн;
  • погодження з АРМА змін у менеджменті компаній, чиї корпоративні права перейдуть у розпорядження управителя;
  • подання «Укрнафтою» конкретизованої звітної інформації за всіма рахунками.

В АРМА стверджують, що остання умова не виконувалась попереднім управителем.

«Тепер остаточне слово за урядом – і десятки АЗС по всій країні почнуть реально працювати на державний бюджет», – зауважила Дума.

Контекст

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні минулого року «Нафтогаз» запустила в Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні цього року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

У «Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявили про «сумлінне виконання зобов’язань перед державою». Загальна сума коштів, яку було залучено для забезпечення діяльності АЗК, 60 млн грн, йдеться в коментарі компанії. За даними компанії, наразі заборгованість групи компаній Glusco перед «Нафтогаз Ойл Трейдинг» за поставлене на АЗК пальне складає понад 180 млн грн.

«Нафтогаз» також авансувала виплату в 1,55 млн грн АРМА, хоча мала сплатити кошти від управління активами лише наприкінці 2023 року, наголошується в повідомленні.

«Нафтогаз» вважає дії АРМА щодо активів Glusco неправомірними та обіцяє продовжити управління мережею АЗС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні