Категорія
Новини
Дата

АЗС «Авантаж 7» продовжують працювати, попри заяву про позбавлення ліцензій – enkorr

На 2 жовтня всі автозаправні станції мережі «Авантаж 7» продовжують працювати, попри заяву компанії про позбавлення 53 її АЗС ліцензій на роздрібну торгівлю. Про це пише enkorr з посиланням на власне опитування. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, станції «Авантаж» продовжують працювати у Київській, Житомирській, Чернігівській і Вінницькій областях.
  • «Деякі станції було закрито під час проведення податкових перевірок, після їхнього закінчення всі відновили роботу», – повідомили виданню у столичному офісі компанії.
  • «Якщо вірити заяві компанії, наразі половина станцій АЗС мережі ведуть безліцензійну діяльність, за що передбачено штраф обсягом 500 000 грн для кожної», – зазначило видання.

Контекст

Раніше «Авантаж 7» повідомила, що Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 її АЗС, через що ті нібито вимушені були зачинитися.

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає причиною таких дій низький рівень сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року.

Згідно з дослідженням рівня сплати операційних податків у квітні–червні 2023-го мережами АЗС, «Авантаж» став «лідером з кінця» з показником податкового навантаження на один літр проданого пального мінус 40 копійок. Мінімальні показники були характерні для мережі й 2022 року.

Лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.

На 1 липня мережа «Авантаж» нараховувала 101 станцію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні