Категорія
Новини
Дата

Байден вважає, що на звʼязки Маска з іншими країнами варто звернути увагу

Президент США Джо Байден вважає, що відносини мільярдера Ілона Маска з іншими країнами «варті уваги», хоча він відмовився сказати, чи робила найбагатша людина у світі щось недоречне, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Я думаю, що співпраця та/або технічні відносини Ілона Маска з іншими країнами заслуговують на увагу. Незалежно від того, чи він робить щось неналежне, я цього не стверджую. Я вважаю, що на них варто звернути увагу. Але це все, що скажу», – заявив Байден на пресконференції в Білому домі в середу. 
  • Минулого місяця джерела повідомили, що адміністрація Байдена обговорювала питання про те, чи мають США піддати деякі з підприємств Маска перевірці національної безпеки, включаючи його угоду про купівлю соцмережі Twitter.
  • Одним з елементів угоди з купівлі Twitter Inc. вартістю $44 млрд була присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Саудівської Аравії Альвалід бін Талал, криптобіржа Binance, заснована і керована вихідцем з Китаю, і суверенний фонд Катару. 
  • Крім того, автовиробник Маска Tesla отримує близько 25% своїх доходів з Китаю.

Контекст

У вересні SpaceX Ілона Маска надіслала листа до Пентагону, що більше не може фінансувати Starlink для України. Компанія оцінила потребу в фінансуванні в $120 млн до кінця 2022-го і $400 млн – у наступному році. Ілон Маск підтвердив, що SpaceX хоче відмовитися від фінансування Starlink в Україні. Він додав, що виконує «рекомендації експосла України в Німеччині Мельника – «йти до біса».

Наступного дня Маск у Twitter написав, що компанія все-таки продовжить фінансування Starlink в Україні. 

Представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорювали, чи мають деякі з підприємств мільярдера Ілона Маска пройти перевірку на ризик для національної безпеки, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Перевірити також хочуть угоду про придбання Twitter і супутникової мережі Starlink компанії SpaceX.

Офіційні особи США стурбовані через нещодавню погрозу Маска припинити постачання супутникової служби Starlink в Україну і його все більш дружньою позицією щодо Росії. Вони також були занепокоєні його планами щодо купівлі Twitter із групою іноземних інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні