Байден запросив у Конгресу додаткові $24 млрд для України, їхнє виділення під питанням /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Байден запросив у Конгресу додаткові $24 млрд для України, їхнє виділення під питанням

Getty Images

Президент Джо Байден влаштував конфлікт із республіканцями у Палаті представників, попросивши законодавців виділити додаткові мільярди доларів на оборону Україні, пише Bloomberg. Минулого місяця 70 республіканців у Палаті представників проголосували за повне припинення допомоги.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. 
  • Але республіканський опір допомозі зростає. За словами помічника спікера Кевіна Маккарті, Палата представників ретельно розгляне запит Байдена.
  • «Відповідь має бути НІ!», – заявила представник Республіканської партії Колорадо Лорен Боберт у соціальній мережі X (раніше – Twitter). – Ми зробили більш ніж достатньо, і жодна з цих допомог навіть не перевіряється».
  • Згідно з інформаційним бюлетенем Білого дому, пакет виділяє $24 млрд для України та на протидію міжнародним надзвичайним ситуаціям, у тому числі $9,5 млрд для відправки військової техніки до Києва й поповнення запасів міністерства оборони.
  • Військова, розвідувальна та інша підтримка обійдеться ще в $3,6 млрд, а $11 млрд виділятимуться на економічну, гуманітарну допомогу та допомогу з метою розвитку. Додаткові економічні та гуманітарні запити на суму $8,5 млрд включають $200 млн на допомогу африканським країнам.
  • За словами високопоставленого представника адміністрації, допомога в обороні розрахована до кінця першого кварталу наступного року.

Контекст

Якщо США не схвалять фінансування України, це стане переломним моментом для США майже за 18 місяців після початку війни. Конгрес приймав пакети допомоги Україні тричі, востаннє у грудні минулого року, без особливих розбіжностей.

Це також похитне трансатлантичну коаліцію, яку Байден допоміг зібрати для забезпечення озброєнням і навчання українських військових.

Обидві партії США підтримують допомогу Україні в Сенаті, але фінансування викликало суперечки у Палаті представників.

Консервативні депутати, як і раніше, обурені умовами угоди про підняття межі держборгу та заявили, що не підтримуватимуть додаткові кошти для Києва без додаткових умов. Інші принципово виступають проти допомоги Україні у воєнних діях. Минулого місяця 70 республіканців у Палаті представників – майже третина конференції Республіканської партії – проголосували за повне припинення допомоги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні