Категорія
Новини
Дата

Беленюк просить виключити його зі складу членів Національного олімпійського комітету

Олімпійський чемпіон та народний депутат від фракції «Слуга народу» Жан Беленюк вирішив відмовитись від посади в Національному олімпійському комітеті (НОК), про це він повідомив у соцмережах і оприлюднив відповідну заяву. Нещодавно колишній головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко теж заявив, що не може «залишитися в складі НОК за такого складу».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «У такому НОК не можу собі дозволити затриматися надовго», – написав Беленюк.
  • Він оприлюднив свою заяву про виключення зі складу членів НОК, датовану 21 листопада.
  • Щоб пояснити своє рішення Беленюк навів пост українського футболіста Романа Зозулі щодо складу НОК. «Схоже, Шуфрич з Суркісом виконували лише функцію громовідвода. І поки суспільство справедливо обурювалося їхніми прізвищами в списку, новообраний президент Вадим Гутцайт завів до НОК прямо таки «золоту» команду, 80% з якої взагалі не мають жодного відношення до спорту. Хіба спортом вважати корупцію, боротьбу за місце в списку ОПЗЖ або рекет у 90-ті», – написав Зозуля.

Контекст

17 листопада на звітно-виборній асамблеї НОК чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта було обрано президентом комітету, Андрія Шевченка – віцепрезидентом НОК. 

На асамблеї також обрали нових членів НОК на період 2022–2026 років. Зокрема, до складу потрапили Нестор Шуфрич і Григорій Суркіс. Цей факт викликав невдоволення у суспільстві. Напередодні Шевченко заявив, що відмовляється від посади. Причиною він назвав незгоду з результатами виборів нового складу комітету.

Згодом стало відомо, що Суркіс і Шуфрич покинуть склад Національного олімпійського комітету. Вони вже звернулись із відповідними заявами до президента НОК Вадима Гутцайта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні