Категорія
Новини
Дата

Суркіс і Шуфрич покинуть склад Національного олімпійського комітету

Члени Національного олімпійського комітету (НОК) Григорій Суркіс і Нестор Шуфрич, які були обрані 17 листопада, покинуть склад НОК. Про це йдеться у повідомленні на сайті комітету.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич покинуть склад Національного олімпійського комітету України», – повідомили в НОК.
  • Вони вже звернулись із відповідними заявами до президента НОК Вадима Гутцайта.

Контекст

17 листопада на звітно-виборній асамблеї НОК чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта було обрано президентом комітету, Андрія Шевченка – віцепрезидентом НОК. 

На асамблеї також обрали нових членів НОК на період 2022-2026 років. Зокрема, до складу потрапили Нестор Шуфрич і Григорій Суркіс. Цей факт викликав невдоволення у суспільстві. Напередодні Шевченко заявив, що відмовляється від посади. Причиною він назвав незгоду з результатами виборів нового складу комітету.

«Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися в НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні