Чанпен Чжао /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Binance виплатить у США штраф у $2,7 млрд. Суд затвердив мирову угоду

Чанпен Чжао Фото Getty Images

Окружний суд штату Іллінойс затвердив мирову угоду між найбільшою у світі криптобіржею Binance та Комісією з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC). Біржа заплатить штраф у $2,7 млрд, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення суду стало частиною мирової угоди біржі з американським регулятором, в межах якої засновник Binance Чанпен Чжао залишив посаду гендиректора біржі, а сама Binance погодилася виплатити кілька штрафів на загальну суму $4,3 млрд.
  • Згідно з постановою суду, Чжао має сплатити штраф у розмірі $150 млн, причому третину суми – протягом місяця. 
  • Binance зобовʼязали виплатити CFTC штраф у $1,35 млрд, а також повернути $1,35 млрд, «незаконно отриманих у вигляді комісій».
  • Постанова також вимагає від Binance та Чжао гарантувати, що біржа створить структуру корпоративного управління, що включає раду директорів із незалежними учасниками, комітет з дотримання нормативних вимог і комітет з аудиту.

Контекст

За останні місяці біржа стала обʼєктом низки дій з боку регулюючих органів США, які намагаються контролювати галузь. 5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами. SEC заявляла, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Наприкінці листопада CFTC, Мінфін та Мінʼюст США оштрафували Binance на рекордні $4,3 млрд. Після багаторічного розслідування регуляторів Чжао визнав себе винним у порушенні правил боротьби з відмиванням грошей та у пособництві обходу санкцій. Сам він після цього залишив посаду голови як самої Binance, так і окремого підрозділу для американського ринку – Binance.US.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні