Категорія
Новини
Дата

«Біосфера» планує придбати виробника товарів для дому та гігієни з Дніпра

1 хв читання

Корпорація «Біосфера» планує придбати дистрибʼютора товарів для дому та гігієни ТОВ «Сервіс Про» (Дніпро). Антимонопольний комітет надав компанії Андрія Здесенка дозвіл на купівлю понад 50% у капіталі ТОВ, йдеться на сайті АМКУ.

Ключові факти

  • У звіті за 2020 рік ТОВ «Сервіс Про» називало себе найбільшим дистрибʼютором товарів для дому та гігієни в Україні, зазначає «Інтерфакс-Україна».
  • Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ зі статутним капіталом 1,9 млн грн значиться Тетяна Короташ, свідчать дані YouControl
  • Підприємство у 2022 році скоротило виторг на 33,9% – до 2,1 млрд, а чистий збиток сягнув 21,6 млн грн у порівнянні зі 103,8 млн грн чистого прибутку роком раніше. Активи ТОВ на кінець 2022 року становили близько 1,2 млрд грн.

Контекст

У звіті за 2020 рік ТОВ «Сервіс Про» повідомило про виручку у 2,7 млрд грн і чистий прибуток у 153,7 млн грн. Підприємство зазначало, що представляє три основні бізнес-напрямки: товари для дому; товари особистої гігієни; товари для професійного використання.

В асортименті підприємства майже 1000 найменувань товарів, що реалізуються як на території України, так і експортуються в 30 країн світу.

Компанія заявляла про амбіції стати найбільшим у Європі виробником і дистрибʼютором товарів для дому та гігієни, а також у перспективі пʼяти років вийти на ринки Північної та Південної Америки.

«Біосфера», що заснована у 1997 році, випускає на трьох заводах в Україні та одному в Естонії товари для кухні та прибирання, а також гігієнічну продукцію. Найвідоміші торговельні марки – «Фрекен БОК», Smile, Selpak, Vortex, Bambik та інші. Щомісячний обсяг виробництва становить 8,5 млн пакетів для сміття, 10 млн вологих серветок, 4 млн губок і 1,4 млн ватних паличок. Виторг компанії у 2020 році сягнув $250 млн.

Потужності корпорації представлені чотирма заводами загальною виробничою площею 35 000 кв. м у Дніпропетровській, Київській та Хмельницькій областях, відкритим виробництвом у Тернополі, а також логістичними комплексами площею 30 000 кв. м.

Спільно з французькою Groupe Lemoine «Біосфера» також володіє заводом в Естонії з виробництва ватної продукції площею 8500 кв. м. У 2022 році компанія придбала австрійську торговельну марку Alufix.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні