Категорія
Новини
Дата

«Біосфера» планує придбати виробника товарів для дому та гігієни з Дніпра

Корпорація «Біосфера» планує придбати дистрибʼютора товарів для дому та гігієни ТОВ «Сервіс Про» (Дніпро). Антимонопольний комітет надав компанії Андрія Здесенка дозвіл на купівлю понад 50% у капіталі ТОВ, йдеться на сайті АМКУ.

Ключові факти

  • У звіті за 2020 рік ТОВ «Сервіс Про» називало себе найбільшим дистрибʼютором товарів для дому та гігієни в Україні, зазначає «Інтерфакс-Україна».
  • Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ зі статутним капіталом 1,9 млн грн значиться Тетяна Короташ, свідчать дані YouControl
  • Підприємство у 2022 році скоротило виторг на 33,9% – до 2,1 млрд, а чистий збиток сягнув 21,6 млн грн у порівнянні зі 103,8 млн грн чистого прибутку роком раніше. Активи ТОВ на кінець 2022 року становили близько 1,2 млрд грн.

Контекст

У звіті за 2020 рік ТОВ «Сервіс Про» повідомило про виручку у 2,7 млрд грн і чистий прибуток у 153,7 млн грн. Підприємство зазначало, що представляє три основні бізнес-напрямки: товари для дому; товари особистої гігієни; товари для професійного використання.

В асортименті підприємства майже 1000 найменувань товарів, що реалізуються як на території України, так і експортуються в 30 країн світу.

Компанія заявляла про амбіції стати найбільшим у Європі виробником і дистрибʼютором товарів для дому та гігієни, а також у перспективі пʼяти років вийти на ринки Північної та Південної Америки.

«Біосфера», що заснована у 1997 році, випускає на трьох заводах в Україні та одному в Естонії товари для кухні та прибирання, а також гігієнічну продукцію. Найвідоміші торговельні марки – «Фрекен БОК», Smile, Selpak, Vortex, Bambik та інші. Щомісячний обсяг виробництва становить 8,5 млн пакетів для сміття, 10 млн вологих серветок, 4 млн губок і 1,4 млн ватних паличок. Виторг компанії у 2020 році сягнув $250 млн.

Потужності корпорації представлені чотирма заводами загальною виробничою площею 35 000 кв. м у Дніпропетровській, Київській та Хмельницькій областях, відкритим виробництвом у Тернополі, а також логістичними комплексами площею 30 000 кв. м.

Спільно з французькою Groupe Lemoine «Біосфера» також володіє заводом в Естонії з виробництва ватної продукції площею 8500 кв. м. У 2022 році компанія придбала австрійську торговельну марку Alufix.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні