Категорія
Новини
Дата

Бізнес і ринок готові виробляти 1 млн дронів на рік – Шмигаль

Бізнес і ринок в Україні готові виробляти понад мільйон дронів на рік. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції за підсумками роботи уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд зробив значні кроки щодо посилення власного виробництва озброєння, зазначив Шмигаль. Він нагадав, що президент Володимир Зеленський ставив завдання щодо виробництва 1 млн дронів. 
  • «Ми розуміємо, що бізнес і ринок в Україні вже готові виробляти понад мільйон дронів. Ми, звичайно, будемо викуповувати все, що зможе зробити наш бізнес, для того щоб передавати це нашим Силам оборони», – наголосив премʼєр.
  • За його словами, уряд виділив близько 40 млрд грн на організацію виробництва дронів. Значні кошти виділяються для закупівель озброєння саме в українських виробників, зазначив премʼєр. 
  • «Завдання стоїть 50% коштів, які виділяють на закупівлю озброєння і військової техніки, використовувати власне на закупівлю в українських виробників», – заявив Шмигаль.
  • Також, за словами премʼєра, увагу буде приділено виробництву і закупівлі РЕБів. Саме вони стають одним із ключових елементів захисту повітряного простору і міст, додав він.

Контекст

Віцепремʼєр Михайло Федоров раніше заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною». 

За словами голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна, у грудні 2023 року виробництво FPV-дронів перевищило 50 000. Окрім FPV-дронів, за його словами, Україна спроможна виробити в 2024-му більш ніж 10 000 ударних дронів середньої дальності та понад 1000 дронів із дальністю за 1000 км. Він наголосив, що всі виробничі потужності готові й контрактація на 2024 рік розпочинається.

У 2023-му держконтракти отримали 58 українських виробників дронів. Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БпЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів. Учасники кластера Brave1 подали понад 1000 розробок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні