Категорія
Новини
Дата

Близько 40% німецьких компаній очікують падіння виробництва у 2023 році

Чотири з десяти німецьких компаній очікують скорочення бізнесу в 2023 році, пише Reuters з посиланням на опитування 2500 компаній, проведене Німецьким економічним інститутом (IW). 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Близько третини німецьких компаній очікують на стагнацію виробництва. Чверть опитаних представників компаній чекають на зростання, свідчать дані IW.
  • Очікування скорочення виробництва особливо поширені в будівельному секторі, де понад 50% компаній очікують на скорочення обсягів виробництва і лише 15% прогнозують розширення бізнесу. У промисловому секторі спад прогнозують 39% опитаних компаній.
  • Аналітики IW вказують на все ще високі ціни на енергоносії й на той факт, що виключити перебої у їхньому видобутку та поставках також не можна.

Контекст

За прогнозами МВФ, економіка Німеччини – найбільша в Європі – скоротиться на 0,3% наступного року, в основному через скорочення постачання газу з Росії.

Раніше Німеччина отримувала майже третину своїх постачань природного газу трубопроводом із РФ. Росія скоротила постачання газу до Європи після того, як Захід підтримав Україну і ввів санкції проти Москви за вторгнення, внаслідок цього країни змушені були шукати альтернативні джерела постачання.

16 листопада у порту Вільгельмсгафен за рекордно короткий термін завершили будівництво першого плавучого термінала для приймання скрапленого природного газу. Німецькі урядовці впевнені, що він матиме центральне значення задля забезпечення енергопостачання цієї зими.

Консалтингова компанія McKinsey підрахувала, що через стрибки цін на газ та скорочення поставок Німеччина в 2022 році втратить €100 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні