Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Черговий «перший тест» 5G в Україні. Мінцифри, Nokia та Vodafone перевірили нову технологію звʼязку, що в десять разів швидша за звичну 4G. Чи стане вона масовою?

4 хв читання

Nokia, Vodafone, Мінцифри, 5G в Україні /Shutterstock

Інноваційний центр «Промприлад» в Івано-Франківську, офіси оператора Vodafone Україна у Києві та Nokia в Гельсінкі провели телеміст за допомогою 5G Фото Shutterstock

Оператор Vodafone Україна та фінський виробник телеком-обладнання Nokia 27 травня зробили тестову 5G зону на території івано-франківського інноваційного центру «Промприлад». У Мінцифри назвали цей тест першим в Україні. Що інноваційного в тесті від Vodafone Україна та які перспективи повноцінного запуску 5G до кінця війни? 

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

«В Україні вперше в тестовому режимі запустили 5G», – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 27 травня у Telegram-каналі. Під час випробування інноваційний центр «Промприлад» в Івано-Франківську, офіси оператора Vodafone Україна у Києві та Nokia в Гельсінкі провели телеміст і перевірили якість зв’язку. Тестування проводили на обладнанні Nokia. 

Мережа 5G може передавати дані в 10 разів швидше, ніж 4G. До початку повномасштабної війни в Україні вже відбувалася низка 5G-тестів. У червні 2021-го шведська Ericsson запустила демонстраційний центр 5G. Через чотири місяці Мінцифри, Huawei Ukraine і Vodafone Україна запустили тестову зону технології в інноваційному парку UNIT.City.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні