Категорія
Новини
Дата

Чистий прибуток Vodafone зріс у 7 разів, до 3,8 млрд грн за три квартали

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за девʼять місяців 2023 року зріс у 7 разів, до 3,8 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, дохід – на 8%, до 15,9 млрд грн. Про це свідчать фінансові результати мобільного оператора за три квартали 2023 року. 

Ключові факти

  • Показник OIBDA «Vodafone Україна» також продемонстрував 8% зростання і перевищив 9 млрд грн. Маржа OIBDA залишається стабільною завдяки високій ефективності бізнесу. 
  • Зростання чистого прибутку до 3,8 млрд грн (в 7 разів) обумовлено зменшенням збитків від курсових різниць внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану, пояснили в компанії.
  • Абонентська база залишається стабільною в порівнянні з попереднім кварталом 2023 року – 15,2 млн клієнтів. Зменшення у порівнянні з третім кварталом минулого року пов’язано зі зменшенням кількості користувачів мобільного зв’язку внаслідок активних бойових дій, недоступності мереж мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій та масової міграції, зазначається у пресрелізі.
  • Vodafone за звітний період збільшив інвестиції на 86% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Протягом трьох кварталів компанія інвестувала 3,8 млрд грн. В компанії наголосили, що це дозволило продовжувати оперативні ремонти ушкодженого обладнання та капітальне відновлення мережі, постраждалої внаслідок бойових дій, а також розвивати та розширювати мережу – 4800 базових станцій 4G вдалось вивести в ефір під час активної фази війни в країні.

Контекст

На початок червня 2022 року компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. Внаслідок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone втратила 400 000 абонентів.

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за результатами 2022 року впав на 71%, до 1,1 млрд грн порівняно з довоєнним 2021-м.

Дохід телеком-оператора у 2022 році склав 19,8 млрд грн, що лише на 2% менше, ніж за результатами 2021 року.

Vodafone Україна за перше півріччя 2023 року отримав майже 2,3 млрд грн чистого прибутку. Це у 3,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні