Категорія
Новини
Дата

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за півріччя зріс у 3,4 раза, до 2,3 млрд грн

1 хв читання

Компанія «Vodafone Україна» за перше півріччя 2023 року отримала майже 2,3 млрд грн чистого прибутку, йдеться у пресрелізі мобільного оператора. Це у 3,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ключові факти

  • Таке зростання прибутку в компанії пояснили зменшенням збитків від курсових різниць внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану.
  • Показник OIBDA за перші шість місяців 2023 року склав 5,9 млрд грн, +3% порівняно з минулорічними показниками за аналогічний період. Показник маржа OIBDA залишається стабільним – на рівні 57%, зменшення становить 1 в.п., йдеться у пресрелізі.
  • У компанії зазначили, що абонентська база у другому кварталі 2023 року порівняно з першим кварталом 2023-го залишається стабільною – 15,2 млн клієнтів. 
  • «Зменшення на 8% порівняно з другим кварталом минулого року пов’язано зі зменшенням кількості користувачів мобільного зв’язку внаслідок активних бойових дій, недоступністю мереж мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій та масовою міграцією», – пояснили в компанії.
  • Понад 2 млн абонентів залишаються за кордоном і продовжують користуватися послугами Vodafone, йдеться у пресрелізі. 
  • Vodafone збільшила на 75% капітальні інвестиції – у першому півріччі 2023 року вони становили 2,2 млрд грн. «Завдяки цьому інженери Vodafone відновлювали зруйновану інфраструктуру, оперативно лагодили обладнання, розвивали та розширювали мережу, а також готували інфраструктуру до можливої нестачі електропостачання в зимовий період», – зазначається у повідомленні.

Контекст

На початок червня 2022 року компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. Внаслідок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone втратила 400 000 абонентів.

Чистий прибуток «Vodafone Україна» за результатами 2022 року впав на 71%, до 1,1 млрд грн порівняно з довоєнним 2021-м.

Дохід телеком-оператора у 2022 році склав 19,8 млрд грн, що лише на 2% менше, ніж за результатами 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні