Категорія
Новини
Дата

Демпартія офіційно затвердила Камалу Гарріс кандидаткою на пост президента США

1 хв читання

Демократична партія затвердила чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс кандидаткою у президенти США на виборах, що відбудуться 5 листопада цього року. Рішення ухвалено 20 серпня шляхом голосування на зʼїзді Демократичної партії, що проходить у Чикаго, передає CNN

Демпартія офіційно затвердила Камалу Гарріс кандидаткою на пост президента США /Getty Images

Getty Images

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Гарріс у відеозверненні з Вісконсіна, де проводить передвиборчу кампанію разом із кандидатом у віцепрезиденти Тімом Волзом, прийняла затвердження. 
  • «Для нас велика честь бути вашими кандидатами. Ця кампанія заснована на думках людей. Разом ми намітимо новий шлях просування вперед», – сказала Гарріс. 
  • Офіційно вона ухвалить номінацію у своєму виступі на зʼїзді в четвер, 22 серпня.

Контекст

Чинний президент-демократ Джо Байден знявся з президентських перегонів та підтримав Камалу Гарріс як свою наступницю. Вона практично гарантувала собі номінацію від Демократичної партії, а остаточне затвердження як кандидатки має відбутися на з’їзді партії 19–22 вересня в Чикаго.

Гарріс обрала губернатора Міннесоти Тіма Волза своїм кандидатом у віцепрезиденти. Обидва висловлювались за підтримку України. 

Гарріс–Волз протистоятимуть на виборах 5 листопада парі Трамп–Венс, в якій перший обіцяє швидко завершити російсько-українську війну, а другий неодноразово висловлювався проти підтримки України.

Трамп критикував Гарріс за те, що вона не відповідала на запитання журналістів і не давала інтервʼю з того часу, як стала ймовірною кандидаткою від Демократичної партії. Національні опитування й опитування в штатах, що вагаються, свідчать про те, що її кампанія в останні дні набирає обертів, хоча гонка за Білий дім залишається напруженою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд