Категорія
Новини
Дата

ДТП із кортежем Ярославського. Експерти встановили, що автомобілі замивали, аби приховати сліди

Експерти зі слідчими оглянули автомобілі із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського та встановили, що до моменту вилучення авто окремі їх елементи замивали, ймовірно, щоб приховати сліди смертельного наїзду на людину. Про це повідомляє Нацполіція.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вилучені всі об’єкти слідової інформації, які мають значення для встановлення обставин дорожньо-транспортної пригоди, звітує Нацполіція.
  • До моменту вилучення окремі елементи авто були замиті, а саме – передня частина, колеса та днище, зʼясували експерти.
  • Це свідчить про спробу фігурантів справи знищити сліди, які можуть вказувати на причетність автомобілів до ДТП, вважають правоохоронці.

 Контекст

У ніч на 10 лютого на трасі «Київ – Харків-Довжанський» автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Група DCH повідомила, що за кермом був водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. Жертву ДТП переїхали двічі, повідомили джерела УП у правоохоронних органах. Крім цього, співрозмовник стверджує, що бізнесмен був на місці події.

Ярославський каже, що спав у цей час удома. А вранці 10 лютого бізнесмен планово відлетів до Лондона для зустрічі з сімʼєю, повідомили у DCH.

У бізнесмена провели обшуки, главу поліції Харківщини звільнили. ДБР відкрило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи. Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

15 лютого з моргу зникли речі чоловіка, який загинув у ДТП. За цим фактом поліція провела 11 обшуків. Голова МВС закликав Ярославського повернутися до України. 16 лютого Нацполіція повідомила, що речі загиблого знайшлися.

Сам бізнесмен звинувачує слідство у тиску, але обіцяє прийти на допит, «як тільки дозволить графік».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні