Категорія
Новини
Дата

ДТП із кортежем Ярославського. Бізнесмен звинувачує слідство у тиску та обіцяє прийти на допит, «як тільки дозволить графік»

Бізнесмен Олександр Ярославський заявляє про тиск з боку правоохоронних органів через справу про ДТП за участю його кортежу. Він обіцяє взяти участь у слідчих діях, «як тільки дозволить графік».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ярославський вважає, що проведення слідчих дій, у контексті яких згадується його прізвище, «дуже погано вписується в правове поле». У заяві, яка опублікована на сайті DCH, він каже про тиск, наявність упередженого ставлення та «подвійних стандартів правозастосування» від міністра внутрішніх справ та генпрокурорки.
  • Замість встановлення істини хтось дуже хоче приховати свої недоліки в роботі та переключити увагу з реальних проблем «на штучно зроблену поспіхом так звану «резонансну справу», йдеться в заяві бізнесмена.
  • Під час розслідування «звичайної справи» про ДТП намагаються дестабілізувати його приватне життя та робочі процеси, обурюється Ярославський.
  • Він заявив, що, як тільки дозволить графік, він буде готовий взяти участь у слідчих діях, «щоб встановити правду та не допустити фальсифікації та політизації справи».
  • Згортати плани щодо розвитку своїх бізнес-структур Ярославський не збирається: інвестиції в «Металіст» та футбольну інфраструктуру реалізовуватимуться в плановому порядку, пообіцяв він співробітникам DCH.

Контекст

У ніч на 10 лютого на трасі «Київ – Харків-Довжанський» автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Група DCH повідомила, що за кермом був водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. Жертву ДТП переїхали двічі, повідомили джерела УП у правоохоронних органах. Крім цього, співрозмовник стверджує, що бізнесмен був на місці події.

Ярославський каже, що спав у цей час удома. А вранці 10 лютого бізнесмен планово відлетів до Лондона для зустрічі з сімʼєю, повідомили у DCH.

У бізнесмена провели обшуки, главу поліції Харківщини звільнили. ДБР відкрило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи. Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

15 лютого з моргу зникли речі чоловіка, який загинув у ДТП. За цим фактом поліція провела 11 обшуків. Голова МВС закликав Ярославського повернутися до України. 16 лютого Нацполіція повідомила, що речі загиблого знайшлися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні