Категорія
Новини
Дата

Джо Байден запропонує податок для мільярдерів на тлі президентської кампанії – FT

Президент США Джо Байден 7 березня у зверненні про стан країни запропонує підвищити податки для корпорацій і запровадити додатковий податок для мільярдерів. Ініціатива, в рамках плану скорочення рекордного держборгу США, покликана посилити позицію президента перед виборами d листопаді, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пропозиції Білого дому включають збільшення мінімального корпоративного податку з 15% до 21%, а також запровадження 25-відсоткового податку для мільярдерів. 
  • Адміністрація Байдена розраховує, що це скоротить держборг США на $3 трлн протягом наступного десятиліття, який на кінець 2023 року сягнув $26,2 трлн. 
  • Конгрес навряд чи погодиться з пропозицією Байдена. Ця ініціатива спрямована на те, щоб посилити передвиборчу програму Байдена, оскільки більшість виборців не переконали економічні результати президента, зазначило видання.

Контекст

Вперше про податкову ініціативу президента США повідомлялося в березні минулого року. Байден не зміг провести аналогічне підвищення податків, коли демократи контролювали обидві палати Конгресу, натомість погодився на спрощений закон, зосереджений на політиці в галузі енергетики та охорони здоровʼя, відомий як Закон про зниження інфляції.

Чиновники адміністрації стверджують, що пропозиції демонструють прихильність до скорочення дефіциту і є політично популярним поверненням до рівнів податків, які існували до ухвалення закону про податкову реформу колишнього президента Дональда Трампа.

Опитування неодноразово показували, що більшість американців підтримують податки для багатіїв і великих корпорацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні