Енергообʼєкти залишилися неушкодженими після ранкової атаки РФ завдяки ППО – «Укренерго» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Енергообʼєкти залишилися неушкодженими після ранкової атаки РФ завдяки ППО – «Укренерго»

Getty Images

Об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень внаслідок сьогоднішньої атаки РФ дронами. Завдяки роботі сил протиповітряної оборони було збито всі 13 БПЛА, повідомляє «Укренерго».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В «Укренерго» також нагадали, що вчора було введено в роботу ще один блок на атомній станції. «Це допомогло не застосовувати минулої доби аварійні відключення для збалансування енергосистеми», – кажуть у НЕК.
  • Водночас ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через великий обсяг пошкоджень в енергетичній інфраструктурі – зберігається значний дефіцит електроенергії. 
  • Найскладніша ситуація на Сході – у результаті майже щоденних обстрілів енергооб’єкти постійно зазнають пошкоджень. Ремонтні роботи сповільнюються через небезпеку для життя ремонтників.
  • Проте ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго та компаній-виробників цілодобово працюють над відновленням пошкодженого при обстрілах обладнання.

Контекст

Тиждень тому Росія повернулася до використання іранських дронів-камікадзе. За добу 6 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові збили 14 дронів Shahed-136. Розвідка Великої Британії вважає, що, ймовірно, РФ вичерпала свої попередні запаси кількох сотень Shahed-131 та Shahed-136 і тепер отримала поповнення.

13 грудня ЄС підтримав запровадження додаткових санкцій проти Ірану за поставки військових безпілотників Росії.

Вранці 14 грудня Росія здійснила чергову атаку дронами на Україну. У Києві було чутно вибухи. За даними Київської МВА, над Києвом та областю сили ППО збили 13 дронів-камікадзе Shahed-136. Є пошкодження в столиці і передмісті.

Київ зазнав двох хвиль атаки ворожих дронів, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. За його словами, уламки від збитих БПЛА влучили в одну адмінбудівлю, ще чотири житлові будівлі в Шевченківському районі столиці зазнали незначних ушкоджень. Люди не постраждали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні