Енергообʼєкти залишилися неушкодженими після ранкової атаки РФ завдяки ППО – «Укренерго» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Енергообʼєкти залишилися неушкодженими після ранкової атаки РФ завдяки ППО – «Укренерго»

1 хв читання

Getty Images

Об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень внаслідок сьогоднішньої атаки РФ дронами. Завдяки роботі сил протиповітряної оборони було збито всі 13 БПЛА, повідомляє «Укренерго».

Ключові факти

  • В «Укренерго» також нагадали, що вчора було введено в роботу ще один блок на атомній станції. «Це допомогло не застосовувати минулої доби аварійні відключення для збалансування енергосистеми», – кажуть у НЕК.
  • Водночас ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через великий обсяг пошкоджень в енергетичній інфраструктурі – зберігається значний дефіцит електроенергії. 
  • Найскладніша ситуація на Сході – у результаті майже щоденних обстрілів енергооб’єкти постійно зазнають пошкоджень. Ремонтні роботи сповільнюються через небезпеку для життя ремонтників.
  • Проте ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго та компаній-виробників цілодобово працюють над відновленням пошкодженого при обстрілах обладнання.

Контекст

Тиждень тому Росія повернулася до використання іранських дронів-камікадзе. За добу 6 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові збили 14 дронів Shahed-136. Розвідка Великої Британії вважає, що, ймовірно, РФ вичерпала свої попередні запаси кількох сотень Shahed-131 та Shahed-136 і тепер отримала поповнення.

13 грудня ЄС підтримав запровадження додаткових санкцій проти Ірану за поставки військових безпілотників Росії.

Вранці 14 грудня Росія здійснила чергову атаку дронами на Україну. У Києві було чутно вибухи. За даними Київської МВА, над Києвом та областю сили ППО збили 13 дронів-камікадзе Shahed-136. Є пошкодження в столиці і передмісті.

Київ зазнав двох хвиль атаки ворожих дронів, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. За його словами, уламки від збитих БПЛА влучили в одну адмінбудівлю, ще чотири житлові будівлі в Шевченківському районі столиці зазнали незначних ушкоджень. Люди не постраждали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні