Росія знов атакувала Україну безпілотниками: за минулу добу збили 17 дронів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Росія знов атакувала Україну безпілотниками: за минулу добу збили 17 дронів

Getty Images

За минулу добу українські війська збили 14 ударних дронів типу Shahed-136, один БпЛА «Орлан-10» та ще 2 ворожі безпілотники, тип яких уточнюється, повідомляє Генеральний штаб.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, на Дніпропетровщині українська протиповітряна оборона збила 8 ворожих дронів, повідомив голова обласної ради Микола Лукашук. «Силами протиповітряної оборони над Дніпропетровщиною вночі було збито 8 ворожих безпілотників», – написав він.
  • За попередньою інформацією очільника ОДА Валентина Резінченка, атакували іранськими дронами Shahed-136. Окрім цього, росіяни 7 разів ударили з «Ураганів» та важкої артилерії по двох громадах – Марганецькій та Нікопольській. Найбільше постраждав Нікополь. У місті пошкоджено до десятка приватних будинків, господарські споруди та газопроводи.
  • Також окупанти атакували Запорізький район дронами й ракетами С-300 – троє поранених. Є руйнування в житловому секторі. Проте Сили оборони збили 6 ворожих дронів, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.
  • Українські Сили оборони також збили ворожий дрон типу Shahed на півночі Житомирської області, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

Контекст

Тегеран заперечує постачання безпілотників Москві, а Росія заперечує, що її сили використовували іранські безпілотники для нападу на Україну. Проте, за інформацією ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе.

Раніше МЗС України закликало Іран припинити воєнну допомогу РФ. 18 жовтня голова МЗС Дмитро Кулеба вніс президенту Володимиру Зеленському подання про розрив дипломатичних відносин з Іраном.

Ціна збиття безпілотників-камікадзе, які атакують міста України, значно перевищує суми, які Росія платить за закупівлю та запуск дешевої технології іранського виробництва. Відбиття атак коштувало Україні понад $28 млн. За інформацією Повітряних сил, наразі невідомо, скільки дронів отримала Росія, приблизна кількість замовлення агресором – 2400 одиниць, але є ймовірність, що окупанти не отримали їх усіх.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні