Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» розпочав будівництво своєї першої власної АЗС на Київщині

1 хв читання

Автозаправна станція /Shutterstock

Автозаправна станція Фото Shutterstock

Мережа будівельних гіпермаркетів «Епіцентр» розпочала будівництво першої автозаправної станції у Київській області. Про це повідомляє видання «НафтоРинок» з посиланням на дозвільні документи за травень 2024 року, копії яких є у розпорядженні видання.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Епіцентр» будує свою першу заправку на території компанії, де розташований логістичний центр «Калинівка», митний термінал та завод з виробництва керамічної плитки у селищі Калинівка на Київщині.
  • На АЗС продаватиметься дизпальне та бензин марки А-95+ та А-95. Для зберігання пального компанія збудує два підземні резервуари об’ємом по 100 куб. м. Річний об’єм нафтопродуктів сягатиме до 10 500 куб .м. 
  • В будівлі АЗК будуть розташовані магазин з продажу супутніх товарів та кафе швидкого харчування.

Контекст

Спочатку бізнес подружжя Галини та Олександра Герег складався з будівельних гіпермаркетів, але поступово трансформувався в мережу торговельних центрів із магазинами формату shop-in-shop. Сьогодні компанія об’єднує торговельні мережі «Епіцентр» та «Нова лінія», інтернет-магазин і маркетплейс epicentrk.ua, мережу магазинів спортивних товарів Intersport, агрохолдинг «Епіцентр-Агро», заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation (у Києві та Калуші), деревообробне підприємство «ЦБМ «Осмолода» та логістичні потужності загальною площею 172 000 кв. м у різних регіонах України.

Станом на червень 2024 року «Епіцентр» має в Україні 72 об’єкти під брендами «Епіцентр» та «Нова Лінія», з них у Києві – 10. Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ було зруйновано шість ТЦ «Епіцентр» у Маріуполі, Нікополі, Бучі, Чернігові та Херсоні (2). 

Ще три об’єкти (у Мелітополі, Краматорську та Харкові) не працювали внаслідок окупації українських територій, обстрілів чи близькості до зон бойових дій. 

За 2023 рік «Епіцентр» відкрив два великих торгових центри: у Львові (90 000 кв. м) та Києві (30 000 кв. м). Інвестиції в них становили 2,9 млрд грн і 1,8 млрд грн відповідно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні