Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом

3 хв читання

Епіцентр в Чабанах Київської області /пресслужба «Епіцентру К»

ТРЦ «Епіцентр» в смт. Чабани Київської області Фото пресслужба «Епіцентру К»

В суботу, 28 вересня, почала роботу перша черга ТРЦ «Епіцентр» в смт. Чабани Київської області. Про це Forbes Ukraine повідомили у пресслужбі ритейлера. Пізніше тут з’являться сімейний парк розваг, відомі мережі громадського харчування та fashion-бренди.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Перший торгово-розважальний центр «Епіцентр» знаходиться за адресою вул. Одеське шосе, 8 — на місці, де раніше працював гіпермаркет мережі «Нова Лінія», йдеться в повідомленні пресслужби. Після масштабної перебудови торговий об’єкт став у 2,5 рази більшим. Загальна площа двоповерхового ТРЦ склала понад 96 000 кв. м.
  • Перша черга ТРЦ працює з усіма торговими форматами мережі «Епіцентр». На першому поверсі відкрили великий Food Market і «Садовий центр» із власним озером та штучним водоспадом під відкритим небом. В теплу пору року літній майданчик також буде облаштовано посадковими місцями для відвідувачів ресторанів Food Market, зоною для прогулянок та відпочинку, а також LED-екраном. «В майбутньому це дозволить компанії використовувати локацію для проведення різноманітних подій і трансляцій», — розповіли в пресслужбі «Епіцентру». 
  • На першому поверсі ТРЦ також розмістили магазин Intersport, аптека, відділення банку, «Мультисервіс», відділ побутових товарів, парфумерно-косметичний бутік Mon Cheri, зоомагазин Lapki, Automall та вже звичні для мережі відділи з широким асортиментом товарів для будівництва, ремонту та оздоблення осель.
  • На другому поверсі розташували дитячий магазин E.Pic, «Галереї Деко», «Центр Меблів», «Студія світла», «Центр техніки ЦЕТЕ», товари для відпочинку All4Rest, «Кераміка центр» та інші.
  • Пізніше компанія планує відкрити на другому поверсі великий сімейний парк розваг Epiland площею понад 5000 кв. м, що буде орієнтований на дітей віком до 12 років. Перший флагманський парк розваг Еpiland почав роботу у Києві в липні.
  • Поруч з парком розваг буде облаштовано фуд-корт та торгову галерею з різноманітними магазинами. Зокрема, вже відомо про плани відкриття в ТРЦ магазину польського fashion-бренду Sinsay площею більш ніж 1100 кв. м, а також інших національних та міжнародних торгових операторів. 
  • «Велика підземна парковка на 847 машиномісць слугуватиме укриттям для відвідувачів під час повітряних тривог», — розповіла директорка напрямку ексклюзивних концептів та розвитку компанії «Епіцентр К» Вікторія Зеленська.
  • Новий ТРЦ вирізняється сучасними фасадами та великими атріумами, що забезпечують проникнення денного світла всередину будівлі. «Епіцентр » у Чабанах працюватиме навіть під час відключень електроенергії, адже обладнаний дизельгенераторною установкою. Додатково компанія встановила на даху сонячні панелі, які забезпечуватимуть часткову енергонезалежність будівлі. В торговому об’єкті працевлаштовано близько 450 співробітників. 
«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом /Фото 1
«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом /Фото 2
«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом /Фото 3
«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом /Фото 4
«Епіцентр» відкрив під Києвом перший ТРЦ з орендними площами, власним озером та водоспадом /Фото 5
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Раніше компанія анонсувала «Епіцентр » у Чабанах під назвою ТРЦ Gallery Green. Орендна площа зазначалась у 62 000 кв. м. Із них 51 500 кв. м займатиме сам «Епіцентр». Серед майбутніх орендарів також магазини Victoria’s Secret (95 кв. м), Famo (76 кв. м), Brabrabra (50 кв. м), Секунда (32 кв. м) та інші. Крім того, концепція ТРЦ передбачає відкриття фуд-корту, до якого вже доєдналися «Львівські круасани» (52 кв. м), ресторан Menya Musashi (69 кв. м) та кав’ярня Brewsel (26 кв. м). 

Компанія веде роботу над запуском ще двох великих торгово-розважальних центрів. Зокрема, в 2025 році планує відкриття ТРЦ Gallery Bucha загальною площею 97 000 кв. м, а в 2027 році —ТРЦ Gallery Lviv з GBA близько 280 000 кв. м.

Виручка «Епіцентру» (ТОВ «Епіцентр К») за перше півріччя 2024 року зросла на 19,1% до 37,6 млрд грн. Прибуток «Епіцентру» зменшився на 50,4% до 480,4 млн грн. Виторг ритейлера у 2023 році склав 69,9 млрд грн. 

В Україні компанія об’єднує 71 об’єктів під брендами «Епіцентр» та «Нова Лінія». Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ повністю знищені сім ТЦ «Епіцентр» у Маріуполі, Чернігові, Бучі, Нікополі, Харкові та два у Херсоні загальною площею понад 125 600 кв. м. 

Внаслідок пошкоджень та близькості до зон бойових дій тимчасово не працюють два торгові центри – у Краматорську та Харкові. Загальна площа цих об’єктів – 46 500 кв. м. Ще один торговий об’єкт компанії у Мелітополі (площею 5430 кв. м) опинився під окупацією. 

Таким чином внаслідок широкомасштабної військової агресії «Епіцентр» втратив вже 10 об’єктів, які були повністю знищені, окуповані або пошкоджені. Їхня загальна площа становить понад 177 500 кв. м.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд