ЄС досі не представив новий пакет санкцій проти РФ. У Єврокомісії пояснили затримку /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС досі не представив новий пакет санкцій проти РФ. У Єврокомісії пояснили затримку

Getty Images

Європейська комісія заявила, що переговори з підготовки санкцій затягнулися, що не дозволило президентці Урсулі фон дер Ляєн представити пропозицію 12-го пакета обмежень проти РФ цього тижня, повідомив представник ЄК Ерік Мамер, пише «Європейська правда».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Переговори щодо підготовки санкцій можуть тривати дещо довше, ніж очікували. Ми дійсно сподівалися, що матимемо змогу виступити з пропозицією нового пакета до сьогодні. Але цього не сталося», – сказав він.
  • За словами Мамера, дискусії з цього питання продовжуються, і «ми сподіваємося, що дуже скоро зможемо вийти з презентацією пропозиції».
  • Представник Єврокомісії відмовився назвати дату, коли установа зможе представити новий пакет санкцій, але уточнив, що «дуже скоро» точно не означає наступний місяць.

Контекст

У червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти Росії, цей пакет був покликаний забезпечити ще більш ефективне застосування та реалізацію обмежень блоку проти РФ.

Раніше повідомлялося, що новий пакет антиросійських санкцій, ймовірно, включатиме заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів центрального банку РФ для допомоги Києву. Очікується, що Єврокомісія озвучить юридичні пропозиції на початку грудня. Наразі може йтися про близько €5 млрд на рік, вважає економіст Андрій Нестерук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні