Категорія
Новини
Дата

ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ з торговими обмеженнями на $5,3 млрд – Bloomberg

Європейський союз розглядає новий пакет санкцій проти Росії з торговими обмеженнями на $5,3 млрд, пише Bloomberg з посиланням на проінформовані джерела. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 12-й пакет санкцій ЄС має посилити обмеження на джерела доходів і промисловість Москви та обмежити здатність Кремля годувати свою військову машину, зазначає агентство.
  • Експортні обмеження планується запровадити на зварювальні апарати, хімікати та технології, що застосовуються в оборонному секторі. 
  • Також розглядається заборона на ліцензування програмного забезпечення та обмеження на імпорт металів та алюмінієвих виробів.
  • Єврокомісія наразі проводить консультації з країнами-членами ЄС з цього питання.

Контекст

У червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти Росії, цей пакет був покликаний забезпечити ще більш ефективне застосування та реалізацію обмежень блоку проти РФ.

Раніше повідомлялося, що новий пакет антиросійських санкцій, ймовірно, включатиме заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів центрального банку РФ для допомоги Києву.

27 жовтня лідери ЄС схвалили план використання мільярдів євро прибутків, отриманих від заморожених російських активів, для допомоги Україні. Очікується, що Єврокомісія озвучить юридичні пропозиції на початку грудня. Наразі може йтися про близько €5 млрд на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні