Категорія
Новини
Дата

ЄС може заборонити росіянам відкривати криптогаманці в рамках нових санкцій

Європейський союз може посилити обмеження на криптоінвестиції росіян, зокрема, заборонити їм відкривати криптогаманці на європейських платформах в рамках нових санкцій. Обмеження блок вводитиме через проведення Росією псевдореферендумів на окупованих територіях України, повідомили CoinDesk.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Попереднє обмеження криптовалютних активів у розмірі €10 000 ($9600) буде скасовано, повідомило CoinDesk джерело, що потенційно означає, що росіяни не зможуть зберігати будь-які активи у криптогаманцях ЄС.
  • У квітні ЄС оголосив, що обмежить російські платежі на європейські криптогаманці до €10 000, оскільки він прагнув зупинити використання цифрових активів для обмеження великих банківських переказів. Нові заходи означають, що ця цифра тепер може бути знижена до нуля.
  • Вчора президент Єврокомісії Урсула Фон дер Ляйєн оголосила нові санкції проти РФ, які передбачатимуть обмеження цін на російську нафту, заборону на експорт авіаційних товарів та електронних компонентів та обмеження на імпорт російських товарів, що, за її словами, позбавить країну €7 млрд.
  • Повна інформація про пакет поки що не опублікована, оскільки вона ще підлягає узгодженню з країнами-членами ЄС.

Контекст

20 вересня стало відомо, що у Кремлі планують провести фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу Росії з 23 по 27 вересня.

США ніколи не визнають анексію Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

У Кремлі запланували на 30 вересня підписання «договорів» про приєднання до Росії окупованих територій України. У цій церемонії візьме участь президент РФ Володимир Путін, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

США вже готують нові санкції проти Росії за фейкові референдуми та спроби анексії, пише Reuters, а керівництво Європейського Союзу запропонувало запровадити додаткові санкції, але 27 країнам – членам блоку ще необхідно буде подолати свої власні розбіжності, щоб ввести їх у дію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні