Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія офіційно анонсувала восьмий пакет санкцій проти Росії

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн Фото Getty Images

Єврокомісія представила новий, восьмий пакет санкцій проти Росії через проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Пропозицію озвучила на пресконференції голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У рамках чергового пакету санкцій пропонується:

- продовжити обмежувати торгівлю, заборонивши імпорт російської продукції обсягом €7,5 млрд;

- розширити список заборонених до постачання в РФ товарів у сфері авіаційних та електронних компонентів, хімічних речовин;

- заборонити громадянам ЄС входити до складу органів управління російських держкомпаній;

- розробити юридичну основу для запровадження граничної ціни на російську нафту.

  • ЄС також запровадить нову категорію санкцій для осіб, які допомагають обходити накладені на Росію санкції. Голова Єврокомісії пояснила, що люди, які купують товари в ЄС, везуть в треті країни, а потім до Росії, можуть потрапити під санкції.
  • «Росія вивела вторгнення в Україну на новий рівень. І ми сповнені рішучості змусити Кремль заплатити ціну за цю подальшу ескалацію», – наголосила фон дер Ляйєн

Контекст

Лідери ЄС можуть ухвалити новий пакет санкцій проти Росії під час зустрічі в Празі 6–7 жовтня, повідомило раніше Reuters із посиланням на джерела в дипломатичних колах. У відповідь на «ядерну риторику» президента РФ Путіна та оголошення мобілізації ЄС розглядає можливість обмеження цін на нафту, посилення обмежень на експорт високотехнологічних товарів до РФ та посилення санкцій проти окремих осіб. Напередодні стало відомо, що ЄС може відтермінувати рішення про обмеження цін на російську нафту.

Україна ж закликала Європейський Союз запровадити жорсткі економічні санкції проти Росії, а не персональні, щоб покарати країну за організацію фейкових референдумів в окупованих регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні