ЄС запровадив санкції проти найбільшої російської алмазовидобувної компанії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС запровадив санкції проти найбільшої російської алмазовидобувної компанії

Getty Images

Євросоюз ввів санкції проти найбільшої алмазовидобувної компанії РФ «Алроса» та її генерального директора Павла Мариничева, йдеться в повідомленні Ради ЄС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, 3 січня Рада ЄС ввела додаткові обмежувальні заходи щодо однієї особи та однієї організації, які відповідальні за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.
  • Заходи націлені на компанію «Алроса» та її гендиректора Мариничева. 
  • У Раді ЄС наголосили, що «Алроса» є найбільшою алмазодобувною компанією у світі, вона належить російській державі і на неї припадає понад 90% всього російського видобутку алмазів. 
  • Компанія є значною частиною економічного сектора, що приносить істотні доходи уряду Росії. 

Контекст

Ці обмеження доповнюють заборону на імпорт російських алмазів, включену до 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій, який був прийнятий 18 грудня 2023 року.

Заборона на російські алмази є частиною зусиль G7 щодо розробки скоординованої на міжнародному рівні заборони на алмази, метою якої є позбавити Росію цього важливого джерела доходу.

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер поширюються майже на 1950 фізичних та юридичних осіб. Активи цих осіб підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС забороняється надавати їм кошти. 

«Алроса» також вже потрапила під санкції США в лютому 2022 року, одразу після початку війни РФ проти України. Компанії заборонили залучати капітал через випуск акцій та облігацій у США. Згодом «Алроса» потрапила під дію указу США, який передбачає блокування активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні