Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo Жеваго через логістичні проблеми зменшило виробництво залізорудних котунів на 14%, продажі впали на 21%

Гірничорудна компанія Ferrexpo у першому півріччі 2022 року зменшила продажі на 21% – до 4,4 млн т, йдеться у повідомленні компанії. Виробництво залізорудних окатишів за звітний період впало на 14%.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загалом за перше півріччя 2022 року у Ferrexpo Костянтина Жеваго виробили 4,8 млн т залізорудних окатишів, що на 14% менше, ніж за такий само період 2021 року. Обсяг виробництва у ІІ кварталі становив 2,1 млн, що на 23% менше, ніж у І кварталі 2022 року, і на 27% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • Ferrexpo продовжує зосереджуватися на високоякісних формах продукції. 100% виробництва у першому півріччі 2022 року становила продукція с часткою заліза 65% і вище.
  • Обсяг продажів у першій половині 2022 року становив 4,4 млн т, що на 21% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.
  • У Ferrexpo пов’язують зменшення виробництва і продажів з триваючим конфліктом в Україні та пов’язаними з ним логістичними проблемами.
  • Група веде переговори з низкою постачальників логістичних послуг щодо відновлення доступу до морських ринків через сусідні країни.

Контекст

Внаслідок війни українська металургія вже скоротила понад 50% виробництва. Знищені маріупольські «Азовсталь» та ММК ім. Ілліча виробляли майже половину метпродукції, а через заблоковані нині порти вивозили 85% чорних металів.

У січні – травні 2022 року виробництво чавуну, сталі та прокату в Україні впало на понад 50%, повідомляло обʼєднання «Укрметалургпром».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні